NavMenu

Besplatan e-Mentoring program Udruženja poslovnih žena Srbije

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.08.2019. 14:21
Komentari
Podeli
(Foto: sirtravelalo/shutterstock.com)
Udruženje poslovnih žena Srbije je pokrenulo e-Mentoring program koji je nastao u okviru projekta "Buđenje digitalnog preduzetništva – od novih oblika ranjivosti na tržištu rada do ekonomski osnaženih žena".

Projekat je podržan od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) u okviru projekta "Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti", koji finansira Evropska unija, a realizuje se u saradnji sa Centrom za istraživanje javnih politika, navodi se u saopštenju UPŽ.

e-Mentoring program osmišljen je kako bi se povezale iskusne preduzetnice, poslovne žene iz različitih sektora i visokoprofesionalne menadžerke iz zemlje i inostranstva, sa preduzetnicama početnicama, onima koje tek planiraju da započnu svoj biznis, ili ženama kojima je potrebno mentorstvo u izboru i razvoju karijere, kako bi napredovale profesionalno, uz vrhunsku stručnu podršku. S obzirom na međunarodni karakter ovog projekta, mentoring je moguć na srpskom, kao i na drugim jezicima (engleski, nemački, jezici u regionu, i dr.).

Prednost e-Mentoring programa je to što žene, profesionalci u različitim oblastima, pomažu onima sa manje iskustva da ostvare svoje ciljeve, koristeći Skype i druge dostupne društvene mreže, što znatno olakšava komunikaciju i prevazilazi geografska i vremenska ograničenja, jer se sastanak može obaviti bilo gde i u bilo kom trenutku. Ovakav rad podstiče razmenu informacija između mentorki i mentija, pa je obostrano koristan. Takođe, pored uštede vremena, pojednostavljuje dogovore oko dinamike održavanja sastanaka i pruža mogućnosti različitih vidova saradnje između mentorki i mentija i posle završetka mentorskog procesa.

Dužinu mentoringa određuju sami mentorski parovi, s tim da on ne može biti kraći od tri meseca. Sesije se održavaju najmanje dva puta mesečno u trajanju od sat vremena, a dnevni red sastanka predlaže menti i dostavlja ga mentorki unapred. Na kraju mentorskog procesa, obe strane dostavljaju izveštaje UPŽ Srbije, kao organizatoru mentoring procesa.

Platforma e-Mentoring postavljena je na sajtu UPŽ, na adresi http://poslovnezene.org.rs/e-mentoring/. Tu je moguće videti koje mentorke su se do sada uključile u rad i preuzeti formulare za prijavu, kako za potencijale mentorke, tako i za mentije kojima je potrebna profesionalna podrška. Prijave se šalju na adresu mentoring@poslovnezene.org.rs.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.12.2023.  |  Građevina

U Inđiji izdat rekordan broj građevinskih dozvola - Gradi se 500 stanova

Opštinsko Odeljenje za urbanizam u Inđiji u prvih deset meseci ove godine izdalo je veći broj građevinskih dozvola i lokacijskih uslova investitorima nego što je to bio slučaj u prethodne dve godine, saopštila je ova lokalna samouprava. Po osnovu obračuna doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta, u opštinsku kasu svake godine slije se oko 20 miliona dinara više, što je pokazatelj razvojnog trenda u oblasti građevinarstva u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.