NavMenu

U Beogradu će biti otvorena tri nova kluba za starije sugrađane

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.08.2019. 09:20
Komentari
Podeli
(Foto: Diego Cervo/shutterstock.com)
Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević prisustvovala je u utorak, 30. jula, proslavi prve godine rada Kluba za seniore "Radana Pupić" i tom prilikom najavila da će Grad Beograd u narednom periodu otvoriti još tri nova kluba u Železniku, Mirijevu i na Voždovcu.

Stanisavljević je istakla da Grad Beograd nastavlja da proširuje mrežu klubova za starije sugrađane, kojih je u protekle četiri godine osnovano skoro deset, prenosi Beoinfo.

– Prvi klub je otvoren sedamdesetih godina prošlog veka i do devedesetih godina otvoreno je 20 klubova, a od 2014. godine otvoreno je deset, od čega je sedam potpuno renovirano. U narednom periodu otvorićemo nova tri i na tome se nećemo zaustaviti – rekla je ona i zahvalila svim penzionerima na velikom radu i trudu u izgradnji našeg glavnog grada i njegove budućnosti, kao i socijalnim radnicima i zaposlenima na uspešno vođenim klubovima.

– Grad brine o penzinerima kojih je u Beogradu više od 407 hiljada i nastavićemo da širimo klupsku mrežu i pružamo usluge socijalne zaštite. Proširićemo usluge gerento domaćica, besplatne izlete i ovakva druženja. Sve vaše ideje i predloge možete nam predložiti i poslati preko svojih klubova, jer naš cilj je da omogućimo što bolji i efikasniji koncept akvtivnog starenja i da svako u Beogradu ima svoje mesto i kutak – naglasila je Stanisavljević.

V.d. direktora Ustanove Gerontološkog centra Beograda Srđan Dimitrijević zahvalio je sekretarki Nataši Stanisavljević i opštini Savski venac na velikoj pomoći i podršci.

– Zahvaljujući velikoj angažovanosti sekretarke čak 2.600 ljudi koristi usluge geronto domaćica i radujemo se proširenju tih kapaciteta. Zbog toga i klubova koji su otvoreni i koji će biti otvoreni od srca joj zahvaljujem – rekao je Dimitrijević.

Klub za seniore "Radanka Pupić" u proteklih godinu dana organizovao je veliki broj kulturno - umetničkih sekcija, horove, plesne grupe, dramsku sekciju, teretanu i fitnes, rekreativne vežbe, radionicu tkanja, veza i zlatoveza, štrikanja, helkanja, a održani su i kursevi dekupaž tehnike, nemačkog jezika, knjigoveza. Članovi kluba su putovali na nekoliko izleta po Srbiji. Svi radovi koje su članovi kluba priredili su bili dostupni na izložbi prodajnog karaktera.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.