NavMenu

U RB Kolubara završeno 90% BTO sistema čija je vrednost 77 mil EUR

Izvor: Beta Subota, 19.09.2009. 12:31
Komentari
Podeli

Pomoćnik direktora Rudarskog basena (RB) Kolubara Dobrivoje Stefanović izjavio je u petak (18. septembar 2009. godine) da je završeno preko 90% projekta uvođenja u rad novog BTO sistema (bager-transporter-odlagač) na površinskom kopu Tamnava-Zapadno polje, čija je vrednost 77 mil EUR.

Stefanović je za veb sajt Kolubare kazao da "montaža bagera kasni, ali su aktivnosti intenzivirane i sada je na tom poslu angažovano 80 ljudi".

On je rekao da su izvodjači radova, "Krup" i "Kolubara Metal" potvrdili da će 16. oktobra početi transport bagera sa montažnog placa na površinski kop Tamanava-Zapadno polje, gde se već nalazi sistem transportera sa kompletnom opremom.

Stefanović je dodao da je zbog uslova kreditiranja Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i kreditne linije nemačke razvojne banke KFW, kojim su obezbeđena sredstva za taj projekat "izuzetno važno da posao bude završen do kraja 2009. godine".

Realizacija kredita za nabavku opreme za kop Tamnava-Zapadno polje usledila je posle studije, koju su za Elektroprivredu Srbije uradili Evropska agencija za rekonstrukciju (EAR) i Rudarsko-geološki fakultet iz Beograda.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.