NavMenu

Proširenje puta između Sombora i Bezdana trebalo bi da bude završeno za pola godine

Izvor: Dnevnik Sreda, 31.07.2019. 14:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: stefanphotozemun/shutterstock.com)Ilustracija
Izvođenje radova na pojačanom održavanju državnog puta između Sombora i Bezdana, odnosno na njegovom proširenju, počelo je 3. jula.

Ovo je deo prekograničnog projekta Mađarske i Srbije, koji se većim delom sufinansira iz budžeta Evropske unije. Radovi, koji bi prema preuzetim obavezama izvođača trebalo da budu gotovi za šest meseci, podrazumevaju proširenje puta i novi asfalt duž cele deonice od izlaza iz Sombora do ulaza u Bezdan.

Javnu nabavku spovelo je JP Putevi Srbije, a vrednost ugovora je 314.857,356 dinara, odnosno oko 2,67 mil EUR. Ugovor je dodeljen preduzeću Vojput d.o.o. iz Subotice, koje će na trasi postaviti i novu saobraćajnu signalizaciju.

Rekonstrukcijom puta od Sombora do Bezdana konačno će se stvoriti uslovi za bezbednije putovanje prema državnoj granici sa Mađarskom i Hrvatskom, kao i preduslov da se od Bezdana nastavi rekonstrukcija puta do same granice sa Mađarskom, ali i moguću izgradnju obilaznica oko Bezdana, Koluta i Bačkog Brega, te konačne prekategorizacije graničnog prelaza iz putničkog u teretni za vozila do 12 tona.


Grad Sombor je početkom maja ove godine, u okviru istog IPA projekta Sombor - Baja 2, takođe objavio javnu nabavku za pojačano održavanje deonice od Apatinskog puta do Šikarskog puta. Ova saobraćajnica, čiji se izvođač očekuje ovih dana, bila bi novi deo prstena, u saobraćajnom lancu, obilaznici oko Sombora, čime bi se dodatno rasteretile ulice, ali i ubrzao tranzit u ovom delu Bačke.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.