Izvor: eKapija | Sreda, 31.07.2019.| 09:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

Infektivna klinika u Beogradu dobija moderan objekat - Rekonstrukcija po fazama od 2020, izgradnja nove zgrade na jesen 2021.

Ilustracija (Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je najavio nekoliko novih infrastrukturnih projekata čija bi realizacija uskoro trebalo da počne, a jedan od njih je izgradnja nove zgrade Infektivne klinike u Beogradu. izgradnja

Iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima za eKapiju kažu da je planirana i rekonstrukcija dela kompleksa Klinike i izgradnja potpuno novog objekta.

- U ovom trenutku je u toku izrada Urbanističkog projekta za lokaciju Infektivne klinike koji je neophodan kako bi za tu lokaciju mogao da bude urađen Plan detaljne regulacije koji predstavlja planski osnov za izradu projekta novog objekta Klinike - kažu za eKapiju iz Kancelarije.

Kako navode, s obzirom na to da je tek u toku izrada planskih dokumenata izgradnja novog objekta ne može da počne pre jeseni 2021. godine i ne može da bude gotova pre kraja 2023.

- Do tada je neophodno obezbediti neometano funkcionisanje klinike u uslovima pristojnim i za lekare i za pacijente, te je doneta odluka da se uradi rekonstrukcija dela kompleksa Klinike i potom čitava funkcija Klinike preseli u obnovljene objekte - kažu iz Kanceralije i dodaju da je u toku izrada projekta rekonstrukcije i plan je da radovi počnu najkasnije u prvom kvartalu 2020. godine.

Zamenik direktora Klinike, Ivana Milošević rekla je za eKapiju da se novoj zgradi raduju i lekari i pacijenti.

- Srećni smo što je preoznata potreba za renoviranjem i to je lepa vest i za doktore i za pacijente - kaže Milošević.

Infektivna klinika u Beogradu postoji 93 godine, a o kompletnom renoviranju i novoj zgradi priča se duže od 20 godina.

Podsetimo, direktor Infektivne klinike Goran Stevanović rekao je početkom 2019. da je dogovorena fazna rekonstrukcija i izgradnja ovog objekta.

- Dogovoreno je da nema prekida rada, da nema izmeštanja Klinike zahvaljujući faznoj rekonstrukciji - rekao je tada Stevanović i dodao da će se na kraju izgraditi i jedan novi objekat.

I. Milovanović
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.