NavMenu

Pristanište za mala plovila u Bečeju od avgusta u upotrebi - Osnov za razvoj nautičkog turizma na Tisi

Izvor: Dnevnik Utorak, 30.07.2019. 19:39
Komentari
Podeli
(Foto: Suzana Obradović)
Bečej će uskoro dobiti pristanište za mala plovila, zahvaljujući IPA projektu u partnerstvu sa mađarskim gradovima Alđa i Čongrad.

Ukupna vrednost projekta, čiji je nosilac Čongrad, iznosi 500.000 EUR, a investicija u Bečeju vredna je 172.500 EUR. Prema potpisanom sporazumu, projekat bi trebalo da bude završen do kraja ovog meseca. Imajući u vidu da su počeli da pristižu montažni delovi, očekuje se da će plutajući objekat površine 230 m2 biti montiran u predviđenom roku.

- Realizacijom ovog projekta stvara se osnov za razvoj vodenog, posebno nautičkog, turizma na Tisi, koja je od pre tri godine ponovo međunarodno plovna reka. Time postajemo interesantna destinacija za nautičare i druge ljubitelje rečne plovidbe - rekla je zamenica predsednika Skupštine opštine Bečej Eržebet Kinka.

Dodala je da se Opština Bečej kreditno zadužila 18 miliona dinara, kako bi realizovala vaj projekat.

- Međutim, kada radovi budu završeni i pravdani utrošeni iznosi, donator u opštinsku kasu vraća 85% utrošenog novca. Imajući to u vidu, Bečej dobija pristanište za manja plovila, višestruko važan objekat nazvan Mala marina, za samo 2,7 miliona dinara - napominje Kinka.


Plutajući objekat će biti priključen na električnu mrežu, vodovod, kanalizaciju i obeležen pratećom turističkom signalizacijom. Biće na njemu i kancelarija pistaništa, sanitarni čvor i čajna kuhinja. Pristanište će biti postavljeno između izletišta i stepeništa, povezano sa obalom prilaznim mostom, a sa nizvodne strane molom dužine 96 metara za koji će moći da se priveže oko 20 srednjih i oko 50 manjih plovila.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.