NavMenu

Požarevac obnavlja i gradi infrastrukturu - Javna nabavka za radove na vodovodu u toku

Izvor: Novosti/eKapija Ponedeljak, 29.07.2019. 19:24
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: sima/shutterstock.com)Ilustracija
Na više lokacija u centru Požarevca u toku su radovi na izgradnji i obnovi komunalne i putne infrastrukture, čija se vrednost kreće oko 160 miliona dinara.

Najveće gradilište je u Sinđelićevoj ulici, u kojoj je zamenjen stari toplovod, koji je postavljen još pre 30 godina. Ovde uskoro sledi gradnja vodovoda i kišne kanalizacije, koje ova ulica do sada nije imala, a zatim su na redu asfaltiranje kolovoza i gradnja trotoara.

Javna nabavka za radove na vodovodnoj mreži je u toku, a rok za podnošenje ponuda je 14. avgust 2019. godine. Javna nabavka za asfaltiranje i gradnju trotoara je završena, a čeka se odluka o izvođaču.

Drugo veliko gradilište je na uglu ulica Jovana Šerbanovića i Moše Pijade, gde se gradi kružni tok, vredan 40 miliona dinara. Odluka o njegovoj gradnji je doneta jer je on bezbedniji od raskrsnice, a doprinosi i bržem odvijanju saobraćaja, tako da se u ovom delu više neće stvarati gužve. Na ovoj lokaciji, do kraja jula, postaviće se nova signalizacija i rasveta, a urediće se i parking mesta, trotoari i zelene površine.

Kako je eKapija saznala na Portalu javnih nabavki, radove izvode Niskogradnja d.o.o iz Smederevske Palanke, koja će obaviti 18% nabavke, odnosno pripremne i zemljane radove, dok će veći deo posla obaviti Preduzeće za puteve Požarevac i SZR Gorionik iz Salakovca.

Radovi se izvode i u ulici Čede Vasovića, u kojoj se obnavlja trotoar sa desne strane, gledano iz pravca centra grada. Njihova vrednost iznosi 30 miliona dinara, a rok za završetak je do kraja avgusta. Osim obnove trotoara, postaviće se LED rasveta, nove klupe i kante za otpatke, a urediće se i dečje igralište, uz sav neophodni mobilijar. Time će trotoari u ovoj ulici biti kompletno obnovljeni, jer su radovi na levoj strani izvedeni 2017. godine.


Radove obavljaju SR Transkop Požarevac, Eko gradnja d.o.o. Zrenjanin , Arbag d.o.o. Aranđelovac i SZR Gorionik Salakovac.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.