Izvor: Novosti/eKapija | Ponedeljak, 29.07.2019.| 19:24
Izdvojite članak Odštampajte vest

Požarevac obnavlja i gradi infrastrukturu - Javna nabavka za radove na vodovodu u toku

Ilustracija (Foto: sima/shutterstock.com )
Na više lokacija u centru Požarevca u toku su radovi na izgradnji i obnovi komunalne i putne infrastrukture, čija se vrednost kreće oko 160 miliona dinara.

Najveće gradilište je u Sinđelićevoj ulici, u kojoj je zamenjen stari toplovod, koji je postavljen još pre 30 godina. Ovde uskoro sledi gradnja vodovoda i kišne kanalizacije, koje ova ulica do sada nije imala, a zatim su na redu asfaltiranje kolovoza i gradnja trotoara.

Javna nabavka za radove na vodovodnoj mreži je u toku, a rok za podnošenje ponuda je 14. avgust 2019. godine. Javna nabavka za asfaltiranje i gradnju trotoara je završena, a čeka se odluka o izvođaču.

Drugo veliko gradilište je na uglu ulica Jovana Šerbanovića i Moše Pijade, gde se gradi kružni tok, vredan 40 miliona dinara. Odluka o njegovoj gradnji je doneta jer je on bezbedniji od raskrsnice, a doprinosi i bržem odvijanju saobraćaja, tako da se u ovom delu više neće stvarati gužve. Na ovoj lokaciji, do kraja jula, postaviće se nova signalizacija i rasveta, a urediće se i parking mesta, trotoari i zelene površine.

Kako je eKapija saznala na Portalu javnih nabavki, radove izvode Niskogradnja d.o.o iz Smederevske Palanke, koja će obaviti 18% nabavke, odnosno pripremne i zemljane radove, dok će veći deo posla obaviti Preduzeće za puteve Požarevac i SZR Gorionik iz Salakovca.

Radovi se izvode i u ulici Čede Vasovića, u kojoj se obnavlja trotoar sa desne strane, gledano iz pravca centra grada. Njihova vrednost iznosi 30 miliona dinara, a rok za završetak je do kraja avgusta. Osim obnove trotoara, postaviće se LED rasveta, nove klupe i kante za otpatke, a urediće se i dečje igralište, uz sav neophodni mobilijar. Time će trotoari u ovoj ulici biti kompletno obnovljeni, jer su radovi na levoj strani izvedeni 2017. godine.

Radove obavljaju SR Transkop Požarevac, Eko gradnja d.o.o. Zrenjanin , Arbag d.o.o. Aranđelovac i SZR Gorionik Salakovac.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.