Izvor: Nezavisne novine | Ponedeljak, 29.07.2019.| 17:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

Grad Banjaluka u septembru raspisuje tender za gradnju kružnog toka kod Lesnine

Ilustracija (Foto: mariait/shutterstock.com)
Tender za izgradnju kružne raskrsnice kod Lesnine, ako sve bude prema planu, mogao bi da bude raspisan već u septembru, rekao je za Nezavisne Slaviša Sandić, načelnik Odeljenja za saobraćaj i puteve.

- Kada je reč o izgradnji kružne raskrsnice kod Lesnine, još smo u fazi izrade projektne dokumentacije. Vratili smo prvi nacrt koji smo dobili, da bi se što više izbeglo rešavanje imovinsko-pravnih odnosa - rekao je Sandić.

Istakao je da novu varijantu nacrta očekuju u narednih sedam dana, te da će se nakon toga raditi glavni projekat.

- Sve u vezi s izradom projektne dokumentacije moglo bi se uraditi u narednih 15 do 20 dana. Nakon toga svu dokumentaciju šaljemo Putevima RS, koji snose troškove izgradnje, i oni shodno svojim mogućnostima i sredstvima raspisuju nabavku - kazao je Sandić.

Ova kružna raskrsnica biće jedna od tri planirane koje Gradska uprava radi u saradnji sa Putevima RS u nastojanju da se smanje gužve na staroj "gradiškoj" cesti.

- Prva je kružna raskrsnica kod Lesnine i pijace, druga kod škole Ivan Goran Kovačić prema Trapistima i treća kod Hiperkorta u Dervišima - rekli su u ovom odeljenju.

Dodali su da je zbog bezbednosti pešaka koji se kreću u blizini raskrsnice kod Lesnine planirana i izgradnja trotoara od raskrsnice prema Tržnom centru Tropic.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.