NavMenu

RTE International i Elektromreža Srbije planiraju zajednički nastup na inotržištu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 29.07.2019. 15:21
Komentari
Podeli
(Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)
RTE International i Elektromreža Srbije potpisali su 15. jula Memorandum o razumevanju kako bi razmatrili mogućnosti saradnje kroz zajedničko preduzeće za pružanje usluga na međunarodnom tržištu.

Elektromreža Srbije je pre potpisivanja ovog memoranduma, 4. jula, osnovala novu ćerku firmu - EMS Services. Njen zadatak je da obezbedi podršku poslovanju EMS-a i preduzećima čiji je EMS osnivač na nacionalnom i internacionalnom nivou u oblastima konsultantskih i inženjerskih usluga i upravljanja projektima, navodi se na sajtu Elektromreže Srbije.

- Jedna od osnovnih namera prilikom osnivanja EMS Services je takođe bila i angažovanje resursa EMS-a i njenih ćerki firmi radi pružanja usluga za kojima postoji potražnja na međunarodnom tržištu. Ovakav iskorak u poslovanju odražava odlučnost Elektromreže Srbije da prihvati izazove transformacije elektroenergetskog sektora nastale kao posledica globalizacije, energetske tranzicije, digitalizacije i tehnološkog napretka. EMS Services takođe planira da bude centralna tačka međunarodnih aktivnosti glavnih aktera srpske elektroenergetike, kao i koordinacioni centar nacionalne energetske tranzicije - navodi se na portalu.

RTE International, kompanija koju je osnovao francuski operator prenosnog sistema RTE, nastoji da promoviše svoj razvoj na Balkanu i da poveća lokalno prisustvo u projektima iz oblasti prenosa električne energije. Na osnovu potpisanog Memoranduma o razumevanju, RTE International i EMS su započeli pregovore o mogućem zajedničnom vlasništvu u EMS Services.

Sinergija aktivnosti RTE International i EMS Services nudi nove mogućnosti za zajedničko učešće u međunarodnim projektima, pozicionirajući ove kompanije kao predvodnike energetske tranzicije Zapadnog Balkana.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Air Serbia: U Beograd stigao osmi ATR 72-600, uskoro ulazi u saobraćaj

Aviokompanija Er Srbija (Air Serbia) saopštila je da je u Beograd stigao osmi avion ATR 72-600, koji bi posle obaveznih procedura trebalo da uđe u saobraćaj te kompanije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF. U boje i oznake srpske nacionalne avio-kompanije avion je ofarban u Tuluzu, a od 10. marta bio je u proceduri primopredaje i tehničkih kontrola u Francuskoj, navodi se u saopštenju. Izvršni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.