Izvor: eKapija | Ponedeljak, 29.07.2019.| 10:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Potpisani ugovori za obnovu Sremske i Nušićeve ulice u Beogradu - Radovi počinju na proleće 2020.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio prilikom obilaska završnih radova na Trgu republike da je potpisan ugovor za rekonstrukciju Sremske i Nušićeve ulice, koje bi rekonstrukcijom trebalo da budu i zvanično pešačke zone. Opširnije o tome kako će izgledati Trg republike pogledajte u posebnoj vesti.

Ugovor za rekonstrukciju Nušićeve ulice potpisan je sa grupom ponuđača koju čine Bauwesen doo Lazarevac, Geo Lider iz Bujanovca, Andzor Engineering iz Novog Sada, GP Invest gradnja iz beograda, N-ING Beograd i Studio MS iz Sombora. Opširnije o tome pogledajte OVDE. Ugovor za rekonstrukciju Sremske ulice još nije objavljen.

– Ugovori su završeni za projektovanje i izvođenje radova koji će trajati četiri meseca u obe ulice. Na proleće će rekonstrukcije početi i za to je izdvojeno 180 miliona dinara, tako da će ti radovi biti nastavak pešačke zone koja je počela sa Ulicom maršala Birjuzova – istakao je Vesić.

On je podsetio da se rekonstrukcija ovih ulica nadovezuje na rekonstrukciju Čumićevog sokačeta, koje će u budućnosti zadržati svoju namenu, ali biće u novom ruhu i potpuno rekonstruisano, prenosi Beoinfo.

– Doneli smo odluku zajedno sa zakupcima da Čumićevo sokače ne bude garaža nego da zadrži komercijalnu svrhu, da se postojeći lokali legalizuju, kao i da se od njega napravi art centar, koji će okupljati kreativne ljude i umetnike – najavio je zamenik gradonačelnika.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.