Izvor: eKapija | Petak, 26.07.2019.| 09:13
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vrnjačka Banja sve privlačnija turistima, ali i investitorima - Grade se dva akva parka, hoteli i apartmani

(Foto: YouTube/screenshot)
Vrnjačka Banja kao turističko mesto ima tradiciju dugu gotovo 150 godina i za to vreme postala je jedna od najbolje organizovanih destinacija, sa najuređenijom infrastrukturom, dok po broju gostiju spada u jednu od najposećenijih banja u Srbiji.

Od početka godine u Vrnjačkoj Banji zabeleženo je 225.918 noćenja domaćih i 34.942 noćenja stranih turista, kažu iz TO Vrnjačka Banja za eKapiju.

- Goste u Vrnjačku Banju privlači pre svega uređena turistička infrastruktura, parkovi, šetališta, veliki broj smeštajnih objekata prilagođenih svačijem džepu, od soba u domaćoj radinosti do hotela sa pet zvezdica, prelepa priroda i planina Goč, kao i bogat kulturni program - poručuju iz TO Vrnjačka Banja.

Čitava sezona u Vrnjačkoj Banji bogata je kulturnim manifestacijama, a najznačajnije među njima su Vrnjački Karneval, Love Fest, Festival filmskog scenarija.

Osim turisima, ova banja privlačna je i investitorima, koji su prepoznali turističke potencijale. Specijalna bolnica Merkur iz Vrnjačke Banje započela je u julu 2018. godine izgradnju novog objekta Merkur Palace. Reč je o objektu sa četiri zvezdice, a opširnije o tome kako će izgledati pogledajte u posebnoj vesti.

- Vrnjačka promenada je kompletno rekonstruisana, napravljen je vodopad sa crkvenog brda, pešačke staze na crkvenom brdu, nova fontana na platou kod Vrapca, otvoren je novi hotel Tonanti, a u toku su rekonstrukcije novog krila Hotela Zepter, Hotela Park, kao i izgradnja novog objekta Vrnjačke Terme, u okviru kog će postojati i bazeni sa mineralnom vodom i akva park. Takođe, počela je izgradnja još jednog akva parka na terenima SC Raj - kažu iz Turističke organizacije i dodaju da u toku ove sezone očekuju broj gostiju na prošlogodišnjem nivou.

I. Milovanović
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.