NavMenu

Leto u Beogradu - Besplatni obilasci Kosančićevog venca, uživanje u Skadarliji i na Gardošu

Izvor: eKapija Četvrtak, 25.07.2019. 17:26
Komentari
Podeli
Skadarlija (Foto: Beograd.rs)Skadarlija
Zbog velikog interesovanja, Turistička organizacija Beograda organizuje besplatne turističke obilaske Kosančićevog venca u subotu 27. jula. Tura počinje u 19 časova, polazak je na uglu ulica Kralja Petra i Kosančićev venac, a prijave su obavezne.

Posetioci će imati prilike da u pratnji profesionalnog turističkog vodiča obiđu brojne znamenitosti, istorijska mesta i spomenike kulture na Kosančićevom vencu među kojima su Konak knjeginje Ljubice, Saborna crkva, Patrijaršija, najstarija kafana u Beogradu, kuća Mike Alasa, kuća Olje Ivanjicki, mesto nekadašnje biblioteke i mnoge druge, navodi TOB.

Posle obilaska uslediće koncert Centra za hitne popravke raspoloženja od 20 časova.

U četvrtak nastupaju Sanja Uzelac i Zoran Branković sa programom "Sve note Srbije", a subota će biti veče klasične muzike sa Reljom Trudić i Dušanom Dimitrijevićem.

Cvetni trg i Skadarlija

U petak, 26. jula, biće održan još jedan u nizu mini koncerata na Cvetnom trgu pod nazivom "Beograd i Srbija u etno notama".

Letnji program u Skadarliji će i ovog petka na autentičan i humoristički način, kroz pesmu, igru, anegdote, priče i skečeve, vratiti u vreme boemske Skadarlije. Program počinje u 19 časova, na Platou ispred Skadarlijske česme, i odvijaće se duž čitave Skadarske ulice.


Učestvuju Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića, Milan Tubić u ulozi Đure Jakšića, Dušica Novaković u ulozi Žanke Stokić i Ljiljana Jakšić u ulozi Skadarlijske dame. Glumac Bojan Hlišč će u ulozi skadarlijskog dobošara čitati Kodeks o ponašanju u Skadarliji, dok će orkestar izvesti popularne muzičke numere.

"Leto na Gardošu"

U letnjem programu moći će da uživaju i svi posetioci Zemuna. Naime, u okviru manifestacije "Leto na Gardošu" u petak 26. jula na programu je kabare "Da, to su bili dani", u subotu 27. jula predstava "Voli me do kraja", u nedelju 28. jula dečija predstava "Šašavi bluz", a u ponedeljak 29. jula dečija predstava "Čarobna mušmula".

Mapa : Saborna crkva Beograd
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.