NavMenu

U Banjaluci počinje Svetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 25.07.2019. 16:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Petr Salinger/shutterstock.com)Ilustracija
Takmičenja na Svetskom prvenstvu za juniore i seniore do 23 godine u kajaku i kanuu na divljim vodama Banjaluka-Vrbas 2019 počeli su danas, 25. jula, na reci Vrbas, gde će se za što bolje pozicije i medalje boriti takmičari iz 18 zemalja. BiH će imati četiri predstavnika.

Prvog dana šampionata na programu je individualni sprint, a takmičenje su počeli juniori u 10 časova.

- Prva dva dana takmičenja su predviđena za sprint, disciplinu koja će se voziti na stazi u kanjonu Tijesno od 10 časova. Oba dana takmičenje će trajati do 17-17.30. U četvrtak su kvalifikacije pojedinačnih trka, a u petak se voze finala pojedinačnih trka i timske trke. U subotu i nedelju je na programu klasik spust disciplina koja se vozi od kampa Vrbas u Rekavicama do mosta u Karanovcu. U subotu su pojedinačne trke, a poslednjeg dana SP timske - rekao je Nikola Stanković, direktor Kajak-kanu kluba Vrbas m:tel, koji je organizator Svetskog prvenstva.

Ceremonija dodele medalja biće u motelu Ortodox u petak i nedelju od 18 časova, a u nedelju će biti i svečano zatvaranje SP.

Među učesnicima su kajakaši i kanuisti iz Australije, SAD, Francuske, Velike Britanije, Irske, Češke, Slovačke, Srbije, Hrvatske, Slovenije... BiH će predstavljati Dušan Mačkić, od kojeg se i najviše očekuje s obzirom na rezultate i činjenicu da je prvoplasirani u Evrokupu za juniore i trećeplasirani u Evrokupu za seniore, te Anes Šudić, Dragan Preradović i Lejla Slipić.


Podsetimo da će zbog Svetskog prvenstva na deonici magistralnog puta M-16 Banjaluka-Jajce, na lokalitetu kanjona Tijesno, doći do potpune obustave saobraćaja i to 25. jula od sedam do 20 časova i 26, 27. i 28. jula od osam do 20. Saobraćaj će biti preusmeren na alternativni pravac Banjaluka-Čađavica-Mrkonjić Grad, a izmene saobraćaja se neće odnositi na autobuse redovnih linija Banjaluka-Bočac i Banjaluka-Agino Selo, te vozila hitnih službi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.