Izvor: eKapija | Četvrtak, 25.07.2019.| 10:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prokupačka bolnica bogatija za tri nova aparata

Ilustracija (Foto: Spotmatik Ltd/shutterstock.com)
Opšta bolnica Dr Aleksa Savić iz Prokuplja bogatija je za tri nova aparata.

Sredstva za ultrazvučni aparat "Xario 200G CUS-X200G/AE" čija je vrednost 5.200.000 dinara, obezbedilo je Ministarstvo zdravlja. Nabavkom ovog ultrazvučnog aparata, unaprediće se rad Službe ginekologije i akušerstva bolnice. javnu nabavku za ultrazvučne aparate raspisalo je Ministarstvo zdravlja, a isporučilac je kompanija Beolaser.

Paralelno sa ovom nabavkom prokupačkoj bolnici isporučen je "Visual YAG III laser" i to očnom odeljenju. Sredstva u iznosu 2.728.000 dinara za kupovinu ovog aparata takođe je obezbedilo Ministarstvo zdravlja, a isporučilac je kompanija Galabern iz Beograda.

Treći uređaj, za koji je bolnica postala bogatija je timpanometar "Zodiac Quik Check" – aparat za ispitivanje sluha za orl odeljenje, koji je isporučila kompanija Trivax, kažu za eKapiju iz prokupačke bolnice. Novac u iznosu od 396.000 dinara Bolnica Prokuplje obezbedila je iz sopstvenih sredstava.

- Opšta bolnica Dr Aleksa Savić Prokuplje nastaviće trend dobrog rada i poslovanja i u narednom periodu, uz podršku i pomoć Ministarstva zdravlja RS, kao i brojnih saradnika i prijatelja, a sve sa ciljem bržeg i efikasnijeg lečenja pacijenata celog Topličkog okruga - navodi se na sajtu bolnice.

I. M.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.