NavMenu

Neće biti sledeće Silicijumske doline, već 30 startap habova

Izvor: Tanjug Četvrtak, 25.07.2019. 08:08
Komentari
Podeli
(Foto: everything possible/shutterstock.com)
Neće biti sledeće Silicijumske doline, već 30 startap habova koji će dostići kritičnu masu i značajno uticati na globalnu ekonomiju u budućnosti, piše Svetski ekonomski forum pozivajući se na "2019 Global Start up Ecosystem Report" američke organizacije "Start up Genom".

Nijedan od njih neće biti veliki kao Silicijumske dolina u doglednoj budućnosti, ali će svaki napredovati zbog regionalne dominacije ili razvijanja start-up podsektora.

U istraživanju koje svake godine rangira 150 vodećih startap ekosistema, Silicijumska dolina i ove godine vodi, ali za njom slede Njujork, London, Peking, Boston, Tel Aviv, Los Anđeles, Šangaj, Pariz i Berlin.

Ovih 10 globalnih habova su izgradili globalnu reputaciju na osnovu velikog broja startapova i malih biznisa. U Njujorku ih ima više od 9.000, dok Peking sa 1.000 kompanija iz oblasti veštačke inteligencije konstantno napreduje, prenosi Blic.

Osim ovih globalnih ekosistema, treba ukazati i na najbrže rastuće ekosisteme koji se u izveštaju nazivaju "Challenger Ecosystems": to su Helsinki, Hangdžou u Kini, Džakarta u Indoneziji, Lagos u Nigeriji, Melburn, zatim Montreal u Kanadi, pa potom Moskva, Mumbaj, Sao Paulo, Seul, Šendžen i Tokio.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.05.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Komanda vazduhoplovstva u Zemunu 25 godina čeka obnovu - Kada će početi i ko će je finansirati još nije poznato

Sagrađena je pre bezmalo jednog veka. Njenu lepotu ni do danas ne može da zaseni nijedna palata u Glavnoj ulici, a pred tom Labudicom, kako su je Zemunci nazivali, kule koje se množe širom grada zauvek će ostati ružni pačići. Zajedno sa zgradom nekadašnje Državne štamparije BIGZ-om i zdanjem Banovine u Novom Sadu čini trilogiju jednog od najvećih srpskih arhitekata Dragiše Brašovana. Oštećena je u NATO bombardovanju pre četvrt

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.