Izvor: eKapija | Sreda, 24.07.2019.| 13:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kineski CRBC priprema procenu troškova izgradnje nove pruge od Resnika do Velike Plane - Gradi se i potpuno nova dvokolosečna trasa

Ilustracija
Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock)
Sa kineskom kompanijom China Road and Bridge Corporatiton (CRBC) potpisan je Memorandum kojim je predviđeno unapređenje kapaciteta na deonicama pruge Beograd-Niš-Preševo-državna granica Severna Makedonija. CRBC trenutno priprema procenu troškova izgradnje nove dvokolosečne pruge Resnik-Klenje-Mali Požarevac-Mala Krsna-Velika Plana, rekli su za eKapiju u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Prva faza projekta podrazumeva rekonstrukciju i izgradnju dvokolosečne pruge Resnik-Klenje-Mali Požarevac, dužine 26 km. Druga faza projekta obuhvata rekonstrukciju i izgradnju dvokolosečne pruge Mali Požarevac-Velika Plana, dužine 58 km.

- Projekat је ukupne dužine 84 km i podrazumeva rekonstrukciju postojeće pruge i izgradnju novih deonica dvokolosečne pruge, rekonstrukciju i modernizaciju signalno-sigurnosnih i telekomunikacionih uređaja i postrojenja, rekonstrukciju postojećih i elektrifikaciju novih koloseka pruge, izgradnju i rekonstrukcija objekata: tunela, mostova i vijadukta, i drugo - navode iz Ministarstva.

Generalnim projektom rekonstrukcije i modernizacije "južne pruge", kako navode iz resornog Ministarstva, zaključeno je da je vođenje trase nove dvokolosečne pruge od Resnika do Velike Plane preko Malog Požarevca i Male Krsne povoljnije nego najstarijom trasom u Srbiji, preko Mladenovca i Ralje, jer se tako zaobilaze postojeći tunel, klizište i veliki uspon, gde je vrednost proširenja zbog dogradnje drugog koloseka visoka i izvođenje radova je gotovo nemoguće pod saobraćajem.

- Buduća dvokolosečna pruga direktno se vezuje za postojeću prugu prema Majdanpeku i Smederevu, gde će preko stanice Mala Krsna imati direktnu vezu i sa novom lukom na Dunavu. Rekonstrukcija je predviđena uz poboljšanje elementa trase za odvijanje saobraćaja brzinama do 120 km/h (160 km/h gde je to moguće), dozvoljeno osovinsko opterećenje na pruzi od 225 kN i dozvoljeno opterećenje po dužnom metru od 80 kN/m (kategorija D4), sa ugradnjom šina tipa UIC 60 - kažu u Ministarstvu.

Procenjena vrednost investicije iznosi 340 mil EUR.


Šta sa objektima na postojećoj pruzi preko Mladenovca?

Na naše pitanje šta će biti sa istorijskim građevinama na postojećoj pruzi preko Mladenovca - Ripanjskim tunelom i mostom u Parcanima - iz Ministarstva odgovaraju da "ti objekti omogućavaju bezbedan saobraćaj uz poštovanje zadatih ograničenja".

- Njihovo tehničko unpređenje će se razmatrati u narednom periodu, ali tek pošto se stvore uslovi za izvođenje radova, uspostavljenjem i rekonstrukcijom alternativnih linija - kažu.


Deonica Stalać-Đunis

Za drugu zahtevnu deonicu pruge Beograd-Niš, od Stalaća do Đunisa, izrađena je Studija opravdanosti sa Idejnim projektom i Studijom o proceni uticaja na životnu sredinu iz WBIF fonda, navode u Ministarstvu. U toku su izmene tehničke dokumentacije u skladu sa komentarima članova Republičke revizione komisije, pa se do kraja godine očekuje odobrenje ove institucije. Finansiranje ovog projekta još nije obezbeđeno. Planirano je apliciranje za kreditna sredstva kod EIB i bespovratna sredstva kroz program WBIF, a vrednost projekta je oko 160 mil EUR.

Prema projektu, između Stalaća i Đunisa planirana je izgradnja potpuno nove trase dvokolsečne pruge za brzine do 160 km/h. Dužina deonice je 17,5 km. Projekat uključuje elektrifikaciju pruge i ugradnju signalno-sigurnosnih i telekomunikacionih uređaja. Takođe, ovim projektom se podrazumeva i izgradnja pet tunela, mosta, železničke stanice, kao i denivelacija putno-pružnih prelaza.

I. MILOVANOVIĆ
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.