NavMenu

Ruše se objekti bivšeg preduzeća Auto-Coop - Gradi se nova saobraćajnica u Novom Sadu

Izvor: Radio 021 Sreda, 24.07.2019. 10:35
Komentari
Podeli
(Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)
Gradska uprava Novog Sada javnom nabavkom odabrala je firmu koja će srušiti četiri prizemna objekta bivšeg preduzeća Auto-Coop (Autokop) na Futoškom putu 24a. Ono se nekada bavilo proizvodnjom delova za vozila, mašine i uređaje. Rušenje će obaviti firme Bulevar gradnja iz Novog Sada i MS Atlas 021 iz Veternika.

Ovaj objekat je već dugo napušten, sklon rušenju, zbog čega su građani koji žive u njegovoj blizini tražili od nadležnih da ga sruše do kraja. Rušenje ostataka Autokopa očekuje se narednih dana, a ceo posao treba da bude urađen za dve nedelje. Plan je da se tu sagradi saobraćajnica koja će povezati uicu Ive Ćipika sa Futoškim putem.


Kako je portal 021 pisao, ukupna površina ovog objekta je 598 m2, a buduća saobraćajnica bi trebalo da ubrza saobraćaj.

- Profil buduće saobraćajnice čini dvosmerni kolovoz u dužini od 130 metara, parkinzi sa istočne strane i pešačka staza sa zapadne strane. Na južnom delu saobraćajnice, planom je predviđena izgradnja parkirališta sa upravnom šemom parkiranja i pristupnim saobraćajnicama i pešačkim stazama - naveli su ranije za 021 u Upravi za građevinsko zemljište i investicije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.