Izvor: eKapija | Utorak, 23.07.2019.| 15:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

Na Čukarici još 15.000 m2 stambenog i poslovnog prostora - Kompanija Gramis podiže zgradu sa 117 parking mesta i auto-liftovima

Ilustracija (Foto: Africa Studio/shutterstock.com)
Jedna od najvećih beogradskih opština, Čukarica, dobiće do oktobra 2021. godine još 15.000 m2 kvalitetnog stambenog i poslovnog prostora.

Kompanija Gramis, koja se više od 26 godina bavi izgradnjom stambenih i poslovnih objekata, sa svojim zavisnim društvom Gramis Invest u ulozi investitora, u novembru 2019. godine počinje gradnju svog dosad najvećeg objekta, po najvišim standardima gradnje i opremanja, a investicija je vredna 14,5 mil EUR.

Zgrada, za koju je već urađen idejni projekat, nalaziće se u ulici Bore Markovića 14 - 22 i kako su za eKapiju rekli u kompaniji Gramis, žitelji Čukarice će po završetku radova dobiti reprezentativni objekat koji će postaviti nove granice kvaliteta gradnje i stanovanja.

Projekat predviđa objekat ukupne bruto površine 15.100 m2, od čega nadzemnih etaža 10.486 m2 i podzemnih 4.614 m2 i ukupne spratnosti Po1+Po2+Su+Np+(6-12). Predviđena je gradnja 91 stana ukupne površine 5.819 m2 stambenog prostora, 1.605 m2 poslovnog prostora i 117 parking mesta.

Kada je reč o grejanju, objekat će biti priključen na gasovod, a svi stanovi će imati i klima-uređaj. Zgrada će biti opremljena i sa 4 elektična lifta tipa "monospace", koji će povezivati garaže u podrumu sa svim etažama. Pristup garažnim mestima se ostvaruje preko auto-liftova.

Kada je reč o podizvođačima radova i dobavljačima na ovom objektu, iz Gramisa navode da su u pitanju firme sa kojima neguju dugogodišnju saradnju: Vuk-elektrik, Neša-enterijer, autoprevoznik Slobodan Stevanović, VMPS, Ostrog , Armabeton, Rofix, Aqua still group i drugi.
Postojeća Gramisova zrada u ulici Bore Markovića (Foto: Gramis)

Inače, kompanija Gramis trenutno već gradi poslovno-stambeni objekat u ulici Riste Marjanovića na Čukarici, ukupne bruto površine 3.266 m2, sa 24 stana, 30 garažnih mesta i dva lokala.

Kako su naš portal istakli u ovoj kompaniji, mogu se pohvaliti referencama kao što su izvođenje radova na Fabrici kartona Umka, Fabrici hartije Beograd, izgradnja Hale sportova Žarkovo, kao i projekti za Srpsku Pravoslavnu Crkvu i United Nations Development Programme (Projekat UN - Program za razvoj).

B. Petrović

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.