NavMenu

Nije zdravo jesti sam

Izvor: Radio 021 Ponedeljak, 22.07.2019. 19:49
Komentari
Podeli
(Foto: Shebeko/shutterstock.com)
Istraživanje objavljeno u časopisu "Obesity research & Clinical Practice" pokazalo je da u obroku nije dobro uživati sam.

Studija sprovedena među 7.725 osoba iz Južne Koreje otkrila je da su oni učesnici koji su sami jeli dva puta dnevno, bili skloniji povišenom holesterolu, visokom krvnom pritisku i mnogim drugim znakovima preddijabetesa.

Istraživanje je pokazalo da su oni koji su sami jeli bili za 45% skloniji gojaznosti i 64% povećanom riziku od metaboličkog sindroma.

Prema mišljenju Analijn Conklin, docentkinje farmaceutskih nauka na Univerzitetu Britanske Kolumbije, socioekonomski faktori i način života takođe su igrali veliku ulogu u ovom istraživanju.


- Oni koji nisu bili u braku i koji su sami jeli, imali su mnogo lošije rezultate u poređenju s drugim učesnicima studije - rekla je.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.