NavMenu

Iranski Mahan Air ponovo uspostavlja let Teheran-Beograd

Izvor: B92 Ponedeljak, 22.07.2019. 17:33
Komentari
Podeli
(Foto: Jelena Đelić)
Iranski prevoznik Mahan Air nastaviće letove između Teherana i Beograda počevši od nedelje i oni su već počeli da prodaju karte preko svoje veb strane. Mahan Air će letetli dva puta nedeljno između dva glavna grada, i to svakog petka i nedelje.

Letovi su planirani prvenstveno zbog kineskih turista, ali su mesta, uz rezervaciju, dostupna i svakom ko je zainteresovan.

- Pored prevoza iranskih i tranzitnih putnika između naše dve zemlje, Mahan Air takođe povezuje kineske turiste s Evropom, kako bi privukao više tranzitnih putnika na naše evropske destinacije - saopšteno je iz te kompanije.

Oni su istakli da su nedavno pokrenuli letove za Šenžen, koja je, pored redovnih letova za Peking, Šangaj i Guandžou, četvrta destinacija ka kojoj lete u Kini. Kompanija ima 15 letova nedeljno ka Kini, piše portal EX-YU Aviation News.

Mahan Air je prvobitno planirao da prebaci kineske turiste u Banjaluku. Iako je izdata dozvola od strane Direkcije za civilno vazduhoplovstvo Bosne i Hercegovine i za prodaju karata između Teherana i Banjaluke skoro dva meseca, oni su izgleda tu destinaciju zamenili Beogradom.

Srbija je jedna od samo četiri evropske zemlje, zajedno sa susednom Bosnom i Hercegovinom, koja ne zahteva vize za vlasnike kineskih pasoša. I sam Iran se odrekao viznog režima za kineske državljane krajem ovog meseca. Na linijama Teheran - Beograd leteće avion Airbus A310-300 sa 202 sedišta.

Avio kompanija održava redovne letove za nekih pedesetak destinacija.

Novi servis će označiti povratak Mahan Aira u Beograd nakon skoro godinu dana. Prethodno je održavao nekoliko nedeljnih letova iz Teherana do glavnog grada Srbije sa svojim avionom Airbus A340-300. Tokom letnje sezone 2018. godine, nekoliko iranskih operatera, uključujući Iran Air i Keshm Air, lansiralo je usluge u Beograd nakon što je Srbija postala jedina evropska zemlja koja je omogućila ulazak bezviznog režima za vlasnike iranskih pasoša.


Od oktobra, vizni uslovi su ponovo uvedeni nakon što je povećan broj tražilaca azila zloupotrebio politiku bez viza. Beogradski aerodrom i srpski imigracioni službenici od tada su uveli dodatnu proveru pasoša za sve putnike koji dolaze letovima iz Turske, Bliskog istoka i Severne Afrike.

Putnici koji lete za Beograd na Turkish Airlines, Pegasus Airlines, Atlasglobal, Etihad Airways, Qatar Airways, Flydubai i Tunis Air moraju odmah dostaviti svoje pasoše za inspekciju prilikom sletanja na kapiji, nakon čega se njihove putne isprave ponovo proveravaju na pasoškoj kontroli.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.