NavMenu

Usvojen novi Zakon o elektronskoj trgovini - Dostizanje evropskih standarda i suzbijanje sive ekonomije

Izvor: eKapija Ponedeljak, 22.07.2019. 14:52
Komentari
Podeli
(Foto: sirtravelalot/shutterstock.com)
Novi Zakon o trgovini i izmene Zakona o elektronskoj trgovini, koji su usvojeni u Skupštini Srbije, omogućiće značajno unapređivanje tih oblasti, a naročito u razvoju internet kupoprodaje, ocenila je državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Ona je, kako se navodi u saopštenju, kazala da će nova regulativa dodatno obezbediti povoljniju klimu na domaćem tržištu u pogledu postizanja evropskih standarda i suzbijanja sive ekonomije, a na dobrobit i građana i privrede. Novi zakon trebalo bi da reguliše pojam sniženja, ali donosi i druge novine.

Podsetila je da su izmene Zakona o elektronskoj trgovini deo procesa pravne harmonizacije sa evropskim zakonodavstvom, odnosno sa Direktivom o elektronskoj trgovini, dok novi Zakon o trgovini definiše pojmove elektronske prodavnice i elektronske platforme, kao i najčešće korišćene oblike elektronske trgovine, poput "vebšopa" i "dropšipinga". Opširnije o tome koje novine donosi zakon čitajte u posebnoj vesti.

- Između ostalog, otklonjene su nepreciznosti i nejasnoće u dosadašnjem tumačenju zakonskih odredaba i uveden je mehanizam uklanjanja nedopuštenih sadržaja na internetu, što sve treba da doprinese i ukupnom razvoju digitalne ekonomije i informacionog društva - navodi se u saopštenju državne sekretarke.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.