Izvor: eKapija | Ponedeljak, 22.07.2019.| 10:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

Evo kako će izgledati šabačka zelena oaza uz reku - Radovi na Savskoj aveniji biće završeni na jesen

Izgradnja Savske avenije u Šapcu počela je 10. jula 2019. i trajaće skoro 4 meseca. Radovi se izvode fazno, kaže za eKapiju Ksenija Lukić, arhitekta iz JP Infrastruktura Šabac.

- Trenutno se radi leva strana od kanala, potez od šabačke tvrđave do drvenog mostića na ulazu u Stari grad. Prvo se izvode infrastrukturni radovi na toj deonici - vodovodna i kanalizaciona mreža, zatim elektro radovi, a nakon toga sledi popločavanje pešačkih i biciklističkih staza na toj deonici. Paralelno sa tim se radi i parking u Ulici kralja Aleksandra, produžetak Savske avenije - kaže Ksenija Lukić.

Deonice u izvođenju radova su tako podeljene da uvek bude omogućen pešački pristup Starom gradu i tvrđavi, jer se u toku leta u neposrednoj blizini održavaju brojne manifestacije koje moraju biti dostupne građanima.

- Vrlo brzo će biti obavljeno raščišćavanje korita postojećeg kanala, kako bi se on mogao vezati na hidrotehnički sistem i pustiti voda kroz njega. Puštanje vode neće biti izvedeno ove jeseni, već na proleće 2020. godine, ali je uređenje njegovog korita neophodno - dodaje arh. Lukić.

Poslednja faza u radovima je ozelenjavanje, jer je period pogodan za sađenje na jesen.

Prema planu izvođača radova, veći deo avenije će biti osposobljen za korišćenje do šabačkog vašara, koji se održava 21. septembra.

Nosilac radova je Javno preduzeće Infrastruktura Šabac, koje je sprovelo javnu nabavku za izvođenje radova i obavlja nadzor nad izvođenjem za Grad Šabac.

Savska avenija je ujedno i prvi korak u realizaciji Savaparka, jer je deo ovog budućeg zelenog kompleksa uz Savu.

I. Milovanović
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.