Izvor: eKapija | Nedelja, 21.07.2019.| 09:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

Četvrta ministarska konferencija o inovacijama Kine i CIEZ 8. i 9. oktobra u Beogradu

(Foto: Gajus/shutterstock.com)
U Ministarstvu spoljnih poslova u petak, 19. jula je održan brifing u vezi sa organizacijom Četvrte ministarske konferencije o inovacijama Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, koja će se pod nazivom "Joint Vision for Innovative Future" održati u Beogradu 8. i 9. oktobra 2019. godine.

Pripremni sastanak su vodili državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije Nemanja Stevanović i ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, u svojstvu domaćina predstojeće Konferencije.

Sastanku su prisustvovali predstavnici ambasada zemalja mehanizma saradnje Kine sa zemljama Centralne i Istočne Evrope, odnosno formata "17+1", i to Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Mađarske, NR Kine, Poljske, Rumunije, Severne Makedonije, Slovačke, Slovenije, Crne Gore i Češke. Pored toga, bili su prisutni predstavnici drugih ministarstava i institucija Republike Srbije, koji su uključeni u organizaciju pomenute Konferencije - predstavnici Vlade Srbije, Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj, Kabineta ministra rudarstva i energetike Srbije / nacionalnog koordinatora Srbije za saradnju Kina-CIEZ i Privredne komore Srbije.

U okviru konferencije je, pored ministarskog sastanka, predviđen i odvojeni biznis forum, pod nazivom "2nd Innovation Talk Conference". Zemlje koje još nisu zvanično potvrdile svoje učešće, zamoljene su da to učine, u cilju što efikasnije i kvalitetnije pripreme konferencije.

Pored ministarskih delegacija, na Konferenciji je predviđeno učešće i predstavnika industrijskih i naučno-tehnoloških parkova, poslovnih inkubatora, univerziteta, kompanija i startapova iz oblasti veštačke inteligencije, sajber bezbednosti, pametnih gradova, železnica, e-trgovine, robotike i dr.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.