Izvor: Tanjug | Nedelja, 21.07.2019.| 18:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

Najavljeno ulaganje od 80 mil USD u Železaru Smederevo

(Foto: Shestakov Dmytro/shutterstock.com)
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u subotu, 20. jula novu investiciju od 80 mil USD, iduće nedelje, u Železaru u Smederevu.

Vučić je, na konferenciji za štampu, kazao da je nova investicija zalog za budućnost Smedereva, Podunavskog kraja i za čitavu Srbiju.

- Ova vest od naših kineskih prijatelja je divna. Mislim da ćemo tim povodom u utorak ili sredu boraviti u Železari - ukazao je on najavljujući da će biti još nekih dobrih investicionih vesti u narednom periodu.

Kompanija HBIS najavila je juče da će 24.jula biti održana svečana ceremonija polaganja kamena temeljca za novu liniju Aglomeracije u smederevskoj železari.

Kako se navodi u saopštenju HBIS-a, ova investicija predstavlja najznačajniji projekat i ekološko postrojenje koje će, navodi se, doneti značajna poboljšanja u pogledu efikasnosti, produktivnosti i uticaja na životnu sredinu.

HBIS Grupa Srbija je 2016. godine kupila "Železaru Smederevo" za 46 mil EUR, a trenutno je ova čeličana prva na listi preduzeća izvoznika iz Srbije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.