NavMenu

Otvoren renovirani turistički kompleks u Jošaničkoj banji - U planu nove investicije

Izvor: eKapija Petak, 19.07.2019. 15:37
Komentari
Podeli
(Foto: Kulturni centar Gradac)
Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je renovirani turistički kompleks u Jošaničkoj banji čime je stvorena osnova za oživljavanje banje kao nove turističke destinacije.

- Jošanička banja je do sada imala toplu vodu, ali nije imala turistički proizvod i nije imala adekvatnu turističku ponudu i zato je u nekom smislu bila "crna rupa" kada govorimo o banjskom turizmu i turizmu u Srbiji, uprkos svim pogodnostima koje banja ima - rekao je Ljajić, navodi se na sajtu ministarstva.

Ljajić je ukazao da postoji dosta razloga za oživljavanje ove destinacije, navodeći da Jošanička banja ima jedan od najtoplijih izvora mineralne vode i da lekovita svojstva nisu ništa manja od onih koje imaju Vrnjačka ili Sokobanja.

- Ključni problem je bio taj što od 1978. godine, kada je izgrađen hotel koji nikada nije otvoren, nijedan dinar nije uložen u turizam u Jošaničkoj banji - naveo je on.

Međutim, kao najveću prednost banje, Ljajić je istakao blizinu Kopaonika, druge najveće turističke destinacije u zemlji koja je svega 25 kilometara udaljena od Jošaničke banje.

Ministar je ukazao da Jošanička banja zajedno sa Novim Pazarom, Kopanikom i Kraljevom treba da ima jedinstvenu turističku ponudu i naveo da je ovo najbolji trenutak za objedinjavanje sadržaja, jer će ovaj region biti dostupniji zbog otvaranja aerodroma u Lađevcima koji će za nekoliko meseci početi sa komercijalnim letovima, a u planu je i početak izgradnje Moravskog koridora.

Ljajić je rekao da će država u Jošaničkoj banji nastaviti da investira kako bi ponudu učinila još raznovrsnijom, ali i pozvao privatni sektor da ulaže u razvoj smeštajnih kapaciteta i celokupne ponude.

Predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić je rekao da je posle tri godine otvoren banjski kompeks i istakao da je Jošanička banja dostigla nivo na kome se više ne može govoriti samo o potencijalima, već i o konkretnim sadržajima koji su u ponudi.

Zajedničkim ulaganjem Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i opštine Raška renovirano je novo kupatilo, izgrađeno je blatno kupatilo i blatište za sazrevanje blata, završeni su i radovi na izgradnji otvorenog bazena, finske saune, letnje bašte i uređene su parkovske površine.

Za realizaciju ovih projekata, ministarstvo je opredelilo 29,9 miliona dinara, a opština Raška 9,5 miliona dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.06.2023.  |  Industrija, Saobraćaj

Air Serbia dodaje u flotu Dash 8-400?

Air Serbia od 12. juna dodaje u flotu jedan Dash 8-400, prenosi zamaaero.com. Avion je uzet u "wet lease" od nemačke ACMI kompanije Avanti Aira. Ovo je prvi put da kompanija ima ovaj avion u floti, dodaju. - Prema neslužbenim i nepotvrđenim nformacijama Air Serbia će pribaviti još jedan Dash 8-400, te bi ovi avioni trebalo da zamene AirConnectova dva ATR 72-600, sa kojim Er Srbija nije zadovoljna zbog brojnih otkazivanja letova - navedeno

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.