Izvor: eKapija | Petak, 19.07.2019.| 12:01
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kako je napravljena prva jahta u BiH - Firma Derubis yachts dobila pohvale u Nemačkoj i kreće u serijsku proizvodnju (FOTO)

Jahta od 10 tona, koju je nedavno javnosti u BiH i svetu predstavila firma Derubis yachts iz Viteza, je trenutno najzahtevniji gotovi proizvod koji se radi na Balkanu, kaže za eKapiju direktor ove firme Denis Kraljević.

Jahta ima dva dizel brodska motora, dva elektro propulziona motora (jedini hibridni brod na svetu u toj klasi), ispunjenost trupova ispod vodene linije poliuretanskom penom, što ga čini nepotopivim, potpuno funkcionalnu kuhinju, panoramski salon, spavaće sobe, kupatila sa tuš kabinama, najsavremeniju nautičku opremu.

- Cilj nam je, neskromno, da osvojimo dobru poziciju u svetu nautike, da radnicima pružimo najveće plaće na Balkanu, tehnološki i tehnički da budemo na nivou konkurencije, a da inovacijama zabijamo golove na svim poljima. To smo već najavili i na nedavno održanom Hamburg Ancora Yachtfestivalu u Nemačkoj. Ovom jahtom želimo da postignemo da svet prestane da nas doživljava kao jeftinu radnu snagu i kao ljude koji ne znaju sebi da stvore normalan život. Prednost su nam naši radnici, a nedostatak kao i na celom Balkanu politika. Nismo mi poslednji u Evropi zbog ljudi, već zbog istrošenih i nazadnih politika - kaže Kraljević na početku razgovora za eKapiju.

Dodaje da je ovaj kompleksan projekt gradnje 12-metarske katamaranske jahte iziskivao zahtevne pripreme, pa je pola godine posvećeno traženju tehničko-tehnoloških rešenja i firmi kooperanata s kojima bi takav jedan projekt firma Derubis Yachts mogla da privede kraju. Cilj je u startu bio visoko postavljen - da u rekordnom vremenu izgrade jedan ovakav brod i predstave ga na najprestižnijem nautičkom sajmu u Europi.

- Projektovanje i izrada projektne dokumentacije trajala je četiri meseca, a sama izrada modela, kalupa i prvog broda bila je završena u sledeća tri meseca. Kako smo primenjivali najsavremeniju tehnologiju i nekoliko inovativnih rešenja kod izrade modela, uspeli smo za kratko vreme da privedmo kraju jedan tako zahtevan projekat. Naravno da smo za tu priliku okupili čitav niz stručnjaka iz različitih delatnosti, jer je naša jahta sastavljena od 1.300 delova i spoj je gotovo svih postojećih zanimanja. Na njoj su radili varioci, plastičari, električari, elektroničari, vodoinstalateri, traseri, hidrauličari, stolari, staklari, tapetari, dizajneri enterijera, dizajneri eksterijera, statičari, brodski motoristi mehaničari... - pojašnjava Kraljević.

Brod je u osnovi izrađen od poliesterske smole ojačane staklenim vlaknima. U dizajnu broda prevladavaju plemenita drva, egzote, koža, lamistal brodska stakla, inoks metali, aluminijski delovi i razni izolacioni materijali.
- Odlučiti se na gradnju broda u 21. veku uvažavajući sve zahtevnija tržišta, nije jednostavno. U dizajnu smo gledali da spojimo ergonomičnost prostora, dobre maritivne sposobnosti broda i atraktivnost, bez koje nema ni prodaje broda. Naravno, ne postoji univerzalni dizajn kojim bi svi bili zadovoljni, pa smo se tako i mi u odluci okrenuli tržištu čarter brodova koji su namenjeni iznajmljivanju i stvaranju novca - kaže naš sagovornik.

Jahta je u kategoriji dvotrupaca (katamaran) dužine 12 m, širine 4.50 m ss kategorijom plovidbe "otvoreno more", što mu daje mogućnost da plovi svim morima sveta. Upravo zato su, kaže Kraljević, napravili brod najsigurniji u klasi, sa četiri inovacije iz područja bezbednosti plovidbe.

- Posebnost ove jahte je da jedina u klasi ima četiri kabine sa četiri kupatila, veliki salon za 10 osoba, 10 sedećih mesta na krmenoj palubi, osam sedećih mesta na fly bridgeu i četiri mesta na sunčalištu. Ta veličina i obilje prostora je presudan faktor kod iznajmljivanja brodova i u klasi do 12 m nema premca. Cena osnovnog modela je 449.000 EUR - ističe Kraljević.


Kreće serijska proizvodnja

Nastup na Hamburg Ancora Yachtfestival bio im je i te kako uspešan, jer su dobili odlične ocene i značajan medijski prostor u inostranoj nautičkoj štampi.

- Konkretan rezultat toga je i narudžbina za prvih 10 brodova. Sada prilagođavamo kalupe za serijsku proizvodnju željama naručilaca prve serije, a u septembru počinjemo serijsku proizvodnju. U planu je da dovedemo proizvodnju na nivo jednog broda na svakih 20 dana.

Derubis yachts će na poslovima plastificiranja oplate zapošljavati 15-ak ljudi. Još 10-ak zaposlenih radiće na sastavljanju broda, dok će preostale poslove na kojima je aktivirano 30-ak ljudi pokrivati kooperantske firme, zaključio je Kraljević.


Uz more se ne grade brodovi

- Po pravilu, svetski proizvođači brodova imaju neke razloge zašto daleko od mora grade brodove. Uz more je neekonomično graditi brodove, jer je sve dvostruko skuplje, od terena do radne snage. Mi smo naš brod počeli da gradimo u Vitezu, jer smo tu pronašli dobre i kvalitetne firme s kojima taj posao možemo odraditi u vrhunskom kvalitetu.

Teodora Brnjoš

Fotogalerija
Prva jahta proizvedena u BiH

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.