Izvor: eKapija | Petak, 19.07.2019.| 11:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Gradi se novi Okružni zatvor u Leskovcu - Investicija od 800 miliona dinara, završetak radova početkom 2020.

Ilustracija (Foto: By serato / shutterstock.com)
U toku je izgradnja novog Okružnog zatvora u Leskovcu. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je, obišavši radove, naglasio da je Leskovac postao "grad u kome se realizuju i sprovode kapitalne investicije", da se grade i renoviraju institucije, putevi, otvaraju nova radna mesta, odnosno da se ulaže u grad.

Ustanova na ovoj lokaciji postoji od 1971. godine i rasla je od "Starog paviljona" sa 30 mesta do izgradnje "Novog paviljona" sa kapacitetom od 220 mesta, navodi se na gradskom sajtu.

- Dogradnja zatvora podrazumeva proširenje kapaciteta za 420 mesta, što će pružiti mogućnost zapošljavanja 120 radnika svih profila, straža, medicinsko osoblje, pomoćni radnici, dok je trenutno na gradilištu zaposleno oko 100 radnika. Vrednost sredstava koja se ulazu u radove iznosi oko 800 miliona dinara i njihov završetak nas, prema trenutnim prognozama, očekuje početkom naredne godine, februara ili marta. Pored otvaranja novih radnih mesta i toga što će 120 porodica imati stabilne prihode, povećanje smeštajnog kapacita će povećati i broj osoba koje će zbog poseta boraviti u našem gradu, što će doneti određenu ekonomsku dobit. Proširenjem će se otvoriti mogućnost za privredne aktivnosti, poput stolarstva, i metalostrugarstva, lica koja borave u ustanovi. Jedna ovakva institucija u našem gradu, podići će i rejting pravosuđu, jer kada imate instituciju na visokom nivou za koju je pravosuđe zaduženo, podrazumeva se da i rejting raste - rekao je Cvetanović.

On je podsetio je na kapitalne investicije u Leskovcu poput Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u koje je uloženo 10,4 mil EUR, drugu fazu ovog projekta koja je vredna 4,2 mil EUR, na rekonstrukciju Opšte bolnice u vrednosti od 21 mil EUR i najavio otvaranje rekonstruisane zgrade Centra za socijalni rad u toku naredne nedelje.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.