Izvor: eKapija | Petak, 19.07.2019.| 11:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Šabac uskoro dobija zelenu oazu uz reku - Počela gradnja Savske avenije, prvi korak u realizaciji Savaparka

Budući izgled Savaparka
Na prostoru Starog grada u Šapcu u toku je izgradnja Savske avenije, uređene pešačke površine koja će povezati centar grada i tvrđavu. Savska avenija je ujedno i prvi korak u realizaciji Savaparka, jer je deo ovog budućeg zelenog kompleksa uz Savu.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović naglasio je da su radovi na projektu Savapark najvažniji radovi, navodi se na sajtu grada.

- Ovo je potpuno drugačiji pristup jednog grada na reci od onog na šta smo mi navikli da imamo. Najatraktivnija zona u našem gradu je opredeljena na korist svim građanima i koristiće se za sport, kulturu, rekreaciju. Zahvaljujem se svim građanima koji su učestvovali u zajedničkom projektovanju jednog ovakvog važnog projekta kao što je Savapark i evo ovo je prva faza u kojoj će biti urađen prilaz i povezivanje centra grada sa tvrđavom. Radovi koštaju 110 miliona dinara. Rok za završetak radova je kraj novembra, a do vašara će biti završen najveći deo radova da bi građani mogli da uživaju u ovom prostoru i u vašaru. Paralelno sa ovim se zavšavaju projekti neophodni za nastavak radova na Savaparku, a to su kanal 1 i kanal 2 i jezero. To je ono što će pomoći da ovaj prostor dobije pun sjaj, zelenilo i različite vodene tokove i površine - rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.

Arhitekta Ksenija Lukić najavila je da će Savska avenija sadržati nove moderne klupe, pešačke i biciklističke staze kao i novo dečje igralište.

- Kao što je najavljeno počeli su radovi na uređenju Savske avenije. To je prvi i najvažniji korak u početku realizacije Savaparka kao ogromnog budućeg zelenog kompleksa našeg grada. Ovaj projekat će trajati nekoliko meseci i treba da poveže centar grada sa šabačkom tvrđavom tako što ćemo imati niz pešačkih prilaza, biciklističkih staza, zelenih uređenih površina, potpuno nov mobilijar i dečje igralište. Ovo je prva zona pristupa u Savapark, rekla je Ksenija Lukić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.