Izvor: eKapija | Četvrtak, 18.07.2019.| 15:57
Izdvojite članak Odštampajte vest

Francuski gigant Up grupa ulaže u srpski FitPass

Dok srpska ekonomija očekuje povećanje francuskih investicija posle posete predsednika Francuske Emanuela Makrona, jedna domaća kompanija se već izborila za to. Naime, lider na srpskom tržištu sporta FitPass u čijem sistemu se nalazi 1.200 sportskih objekata, zainteresovala je francuskog giganta Up grupu, koja je ubrzo i rešila da uloži upravo u ovu našu kompaniju.

FitPass je zvanično objavio novo partnerstvo kao i prodaju udela u kapitalu ovoj francuskoj multinacionalnoj kompaniji koja posluje u više od 30 zemalja širom sveta. Iako već ima dominantnu poziciju na tržištima Srbije, Bosne i Hercegovine i Gruzije, FitPass će od sada moći još brže da se razvija kroz kooperaciju i konstantnu finansijsku, operativnu i edukativnu podršku francuskog partnera, navodi se u saopštenju.

Ulaganjem u FitPass, Up grupa širi svoju ponudu usluga, koje njihovi klijenti mogu da pruže svojim zaposlenima, te sad uz beneficije iz oblasti hrane, odmora, raznih usluga i kulturno-umetničkih aktivnosti, dodaju i sport.

Up grupa planira da ponudi ovaj benefit svojoj bazi od više stotina hiljada kompanija, jer će na taj način poboljšati status zaposlenih i povećati procenat njihovog zadržavanja u radnom odnosu. FitPass benefit će u samom startu biti predstavljen u 5 zemalja.

- Ulaganje u proizvod FitPass-a je u savršenom skladu sa našim glavnim strateškim prioritetima: diverzifikovanje ponude i učvršćivanje našeg internacionalnog prisustva. Ovakvo rešenje, koje omogućava pristup fizičkoj aktivnosti, naročito kada govorimo o odnosu poslodavca prema svojim zaposlenima, odgovor je na novonastala očekivanja naših klijenata i korisnika benefita. Vrlo je bitno da samo rešenje doprinosi, u širem smislu, politici javnog zdravlja i blagostanja, koja se prepoznaje i priznaje u okvirima Svetske zdravstvene organizacije - naglašava Jusef Ašor predsedavajući i CEO grupacije.
Ognjen Radić
Ognjen Radić, direktor FitPass-a ističe:
- Zanimanje UP grupe za nas predstavlja veliku čast i izuzetnu mogućnost za naš dalji razvoj. Sveobuhvatna komplementarnost FitPass-a i Up grupe kroz elemente poput beneficija zaposlenih, ekspertize, istorije i svojih vrednosti, a posebno međunarodnim prisustvom, omogućava intenzivitet ekspanzije. Upravo smo osvojili narednih 10 godina, čitavu deceniju.


FitPass inovativno rešenje za rastuće međunarodno tržište

Fitnes tržište na globalnom nivou se susreće sa eksponencijalnim rastom, a ovaj trend je primećen najviše u Evropi. Upravo u tom delu sveta broj sportskih članarina raste u proseku 4% godišnje od 2016. što je uzrokovalo više od 60 miliona korisnika u 2018. sa obrtom većim od 25 mlrd EUR.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.