Izvor: AGROpress | Četvrtak, 18.07.2019.| 13:33
Izdvojite članak Odštampajte vest

Sajam lokalnih proizvoda na Srebrnom jezeru

(Foto: Africa Studio/shutterstock.com)
Tokom vikenda 19. i 20. jula (petak i subota) na Srebrnom jezeru na platou kod restorana Sidro biće organizovan Sajam lokalnih proizvoda sa ciljem da se turistima i posetiocima Velikog Gradišta, predstavi paleta proizvoda gazdinstava iz regiona Braničevo-Podunavlje.

Tokom dva dana trajanja sajma posetioci će moći da upoznaju i degustiraju različite vrste autentičnih, tradicionalnih, ali i inovativnih proizvoda poput sireva, slatkih i kiselih zimnica, meda, vina, rakija i likera, a biće izloženi i proizvodi poput prirodne kozmetike na bazi pčelinjih proizvoda, kozjeg mleka, lekovitog bilja i slično. Takođe, biće moguća i kupovina pomenutih proizvoda kao najboljih suvenira našeg kraja.

Sajam organizuje Regionalna razvojna agencija "Braničevo-Podunavlje" uz podršku Opštine Veliko Gradište i Hotelskog preduzeća Silver Lake Resort, a u okviru regionalnog projekta "Ukusi Regiona". Promovisanje poljoprivredno-prehrambenih proizvoda sa dodatom vrednošću za unapređenje ekonomskih kapaciteta porodičnih gazdinstava reallizuje se uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Ruske Federacije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.