Izvor: eKapija | Četvrtak, 18.07.2019.| 11:40
Izdvojite članak Odštampajte vest

Poljski LOT od 1. septembra uvodi letove Budimpešta-Beograd

Ilustracija (Foto: Perfect Gui/shutterstock.com)
Aviokompanija LOT Polish airlines prijavila se za slotove kako bi lansirala letove između Budimpešte i Beograda počevši od 1. septembra 2019.

Ove linije, koje tek treba da budu zvanično najavljene, trebalo bi da kreću iz mađarske prestonice kasno uveče i stižu u Beograd pred ponoć, a povratni letovi se očekuju rano ujutro sledećeg dana u 5.10. To putnicima omogućava presedanje na letove poljske kompanije iz Budimpešte, poput onih ka Londonu ili Briselu, za koji letovi kreću 2. septembra. Nadalje, LOT će uvesti letove i za Bukurešt, a stacioniraće jedan avion Embraer E195 u Budimpešti, piše portal ExYuaviation.

Varšavska aviokompanija na taj način pravi svoje prvo aerodromsko uporište izvan Poljske, sa ciljem se pozicionira kao transferna aviokompanija u Istočnoj Evropi.

Osim linije za London (aerodrom London City), poljski avioprevoznik leti iz Budimpešte prema nekoliko destinacija, među kojima su Njujork, Čikago, Krakov i Varšava.

- Uvođenjem novih letova počećemo da razvijamo transferni saobraćaj preko aerodroma u Budimpešti. To je dobar način da se dodatno pozicioniramo kao najbolji izbor za putovanja u regionu - rekao je izvršni direktor LOT-a Rafal Milčarski (Rafal Milczarski).

Poljski avioprevoznik trenutno održava 11 letova nedeljno između Varšave i Beograda, što će se krajem septembra povećati na 12 letova nedeljno.

Dvaput nedeljno iz Budimpešte za Beograd trenutno leti Beloruski nacionalni avio-prevoznik, Belavia, ali to će biti prekinuto od 24 oktobra.

Air Serbia je u martu 2014. ustanovila letove iz mađarske prestonice, ali ih je u oktobru obustavila zbog nedovoljnog broja putnika. Umesto toga, nacionalni srpski avioprevoznik uvešće dva leta nedlejno između Niša i Budimpešte počevši od 1. avgusta.

Takođe, lowcost kompanija Wizz air je 2017, uz podršku mađarske vlade, pokrenula linije iz Budimpešte do Prištine, Skoplja, Podgorice, Sarajeva i Tirane, koje su se do sada pokazale uspešnim.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.