NavMenu

Direktor JKP Beograd put izumeo novu metodu za saniranje udarnih rupa - Samougradivi tvrdoliveni asfalt sa mikroarmaturom ubrzava proces "krpljenja"

Izvor: eKapija Četvrtak, 18.07.2019. 09:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)Ilustracija
Radnici Beograd puta primenjuju novu metodu za saniranje udarnih rupa na gradskim ulicama, koja će omogućiti da se dnevno umesto oko 30 sanira oko 130 udarnih rupa u gradu, navode u ovom preduzeću.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će, zahvaljujući primeni nove metode, do 1. septembra biti saniramo oko 70% udarnih rupa u 10 gradskih opština, a tokom tog meseca i sve preostale, prenosi Beoinfo.

On je naveo da Beograd put koristi samougradivi tvrdoliveni asfalt sa mikroarmaturom, koji znatno ubrzava proces "krpljenja", na tri do pet minuta po rupi.

On je dodao da u 10 gradskih opština ima oko 6.000 udarnih rupa, od čega je 4.200 na kolovozu, a ostale na šahtovima i slivnicima, koje se rešavaju na drugačiji način.

Vesić je naveo da je do danas oko 80 radnika Beograd puta, raspoređenih u nekoliko desetina ekipa, uspevalo da sanira oko 30 udarnih rupa dnevno.

- Primenom nove metode uspećemo da radimo oko 130 udarnih rupa na dan - rekao je Vesić.

On je istakao da će do 1. septembra biti sanirano oko 70% udarnih rupa na 10 gradskih opština, a tokom septembra i sve preostale udarne rupe.

Vesić je rekao i da je nova metoda lični izum direktora Beograd puta inženjera Ivana Tejića, koji je tom preduzeću omogućio da je besplatno koristi, kao i da ju je potvrdio Institut za puteve.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.