Izvor: eKapija | Četvrtak, 18.07.2019.| 09:06
Izdvojite članak Odštampajte vest

Direktor JKP Beograd put izumeo novu metodu za saniranje udarnih rupa - Samougradivi tvrdoliveni asfalt sa mikroarmaturom ubrzava proces "krpljenja"

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)
Radnici Beograd puta primenjuju novu metodu za saniranje udarnih rupa na gradskim ulicama, koja će omogućiti da se dnevno umesto oko 30 sanira oko 130 udarnih rupa u gradu, navode u ovom preduzeću.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će, zahvaljujući primeni nove metode, do 1. septembra biti saniramo oko 70% udarnih rupa u 10 gradskih opština, a tokom tog meseca i sve preostale, prenosi Beoinfo.

On je naveo da Beograd put koristi samougradivi tvrdoliveni asfalt sa mikroarmaturom, koji znatno ubrzava proces "krpljenja", na tri do pet minuta po rupi.

On je dodao da u 10 gradskih opština ima oko 6.000 udarnih rupa, od čega je 4.200 na kolovozu, a ostale na šahtovima i slivnicima, koje se rešavaju na drugačiji način.

Vesić je naveo da je do danas oko 80 radnika Beograd puta, raspoređenih u nekoliko desetina ekipa, uspevalo da sanira oko 30 udarnih rupa dnevno.

- Primenom nove metode uspećemo da radimo oko 130 udarnih rupa na dan - rekao je Vesić.

On je istakao da će do 1. septembra biti sanirano oko 70% udarnih rupa na 10 gradskih opština, a tokom septembra i sve preostale udarne rupe.

Vesić je rekao i da je nova metoda lični izum direktora Beograd puta inženjera Ivana Tejića, koji je tom preduzeću omogućio da je besplatno koristi, kao i da ju je potvrdio Institut za puteve.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.