NavMenu

Kako i gde građani Srbije najviše troše vreme - Anketa pokazala da nam najteže pada čekanje kod lekara

Izvor: eKapija Sreda, 17.07.2019. 17:47
Komentari
Podeli
(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Brz tempo života u savremenom svetu dovodi do toga da smo često pod stresom jer ne uspevamo da uskladimo želje i obaveze, privatni i poslovni život. Sve ređe nam polazi za rukom da izađemo iz dnevne rutine i odvojimo kvalitetno vreme za sebe, porodicu i prijatelje, pokazuju rezultati onlajn ankete sprovedene u Srbiji u prvoj nedelji jula za potrebe Addiko banke.

Dve trećine anketiranih građana priznaje da veoma retko nađe vremena za sebe, dok svega 16% ispitanika to čini svakodnevno, a kao glavne razloge za hronični nedostatak vremena učesnici ankete navode porodične obaveze (55%) i posao (32%).

Kada ugrabe trenutak za opuštanje, najveći broj ispitanika (77%) vreme provodi odmarajući se, zatim prateći kulturna dešavanja (15%), dok se sportskim aktivnostima u slobodno vreme bavi 7% građana. Sadržaji koji ispunjavaju slobodno vreme posvećeni su porodici i kulturi u širem smislu. Knjige čita 65% anketiranih (25% to čini svakodnevno), tri četvrtine građana redovno prati barem jednu televizijsku seriju, a nešto više od polovine ispitanika najmanje jedan sat dnevno provede igrajući se sa decom.

Rezultati onlajn ankete pokazuju da ispitanici najvećim gubljenjem vremena smatraju čekanje u redovima (42%). Na pitanje gde im najteže pada čekanje, anketirani građani odgovaraju na sledeći način: kod lekara (43%), u prodavnici (20%), zatim u opštini (19%) i u banci (18%). Gradski prevoz koristi 70% učesnika ankete, a više od polovine njih na stajalištima provede najmanje 15 minuta dnevno.

Prema ovim navodima, zbirno vreme čekanja u toku jednog dana kreće se između 30 i 60 minuta, a to vreme ispitanici najčešće troše na "surfovanje" društvenim mrežama (36%) i igranje igrica (22%). Taj podatak nimalo ne čudi, s obzirom na to da 54% ispitanika provede najmanje jedan sat dnevno gledajući u ekran svog mobilnog telefona.

Većina nas nema dovoljno vremena za sve što želimo u jednom danu, a da bismo bili zadovoljni sobom, pored veština dobre organizacije kojima bi svako trebalo da ovlada, nadohvat ruke su savremene tehnologije koje nam mogu biti od velike pomoći. Tamo gde čekanje nije moguće izbeći, možemo u međuvremenu da završimo neke druge obaveze putem mobilnog telefona i na taj način "ubijemo dve muve jednim udarcem".

Blagodeti novih tehnologija, pored toga što nam otvaraju vrata ka svetu, donose nam i uštedu vremena, ali i novca. Umesto plaćanja računa na šalterima pošte ili banke, nešto više od 48% anketiranih koristi mogućnost da svoje obaveze izmiruje elektronskim putem.

Mobilni telefon je praktično postao "banka u džepu", jer je za plaćanje računa putem m-banking aplikacije potrebno svega nekoliko sekundi, na isti način je moguće podići i keš kredit, a novac se može poslati i preko Vibera, jednostavnim izborom kontakta iz telefonskog imenika. Sve to iz udobne fotelje, sedeći u bašti restorana ili na plaži tokom godišnjeg odmora. Ako na pravi način koristimo nove trendove, vreme kao najvrednija valuta postaje naš saveznik, a može nam i doneti i uštedu u kućnom budžetu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.06.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Vučić sa predstavnicima kineskog Zhejiang Geely Holdinga razgovarao o razvoju srpske automobilske industrije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je sastanak sa predstavnicima kineskog multinacionalnog konglomerata Zhejiang Geely Holding sa kojima je razgovarao o razvoju srpske automobilske industrije i kineskim ulaganjima u srpsku privredu. - Razvoj automobilske industrije jedan je od ključnih elemenata naše ekonomske strategije i jedan od glavnih pokazatelja posvećenosti modernizaciji i jačanju ovog sektora, što će privući dodatne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.