NavMenu

Odobreno zaduženje Republike Srpske kod EBRD-a od 150 mil EUR za drugu fazu izgradnje Koridora 5C

Izvor: Glas Srpske Sreda, 17.07.2019. 16:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Val Thoermer/shutterstock.com)Ilustracija
Narodna skupština Republike Srpske usvojila je odluku o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj banci za obnovu i razvoj za finansiranje izgradnje obilaznice Doboj na Koridoru 5C, u skladu sa kojom će Srpska da se kreditno zaduži 150 mil EUR radi realizacije tog projekta, odnosno za građevinske radove i konsultantske usluge.

Cilj ovog projekta da se obezbede dodatne finansije za izgradnju deonice Koridora 5C (faza dva), dužine oko šest kilometara između petlje Rudanka i kraja tunela Putnikovo brdo 2 (međuentitetska linija razgraničenja), uključujući most preko reke Bosne, dva tunela i vijadukt.


Preciznije, reč je i o gradnji dva velika tunela Putnikovo brdo jedan i dva ukupne dužine veće od dva kilometra, mostu dužine oko 330 metara, te vijaduktu dužine oko 290 metara, a, takođe, planirana je izgradnja i devet potpornih zidova ukupne dužine 2.200 metara.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.