NavMenu

Hotel Park uskoro postaje luksuzno zdanje sa predsedničkim apartmanom - Simbol Niša zasijaće punim sjajem u proleće 2020.

Izvor: eKapija Utorak, 16.07.2019. 15:39
Komentari
Podeli
Izgled hotela Park posle renoviranjaIzgled hotela Park posle renoviranja
Rekonstrukcija kultnog niškog hotela Park koji je krajem 2014. godine kupila kompanija Raavex group počela je 2015. godine, a kako navode iz kompanije za eKapiju, hotel bi trebalo da bude zvanično otvoren u martu 2020.

Kako za naš portal kaže Sanja Grozdanović, direktorka prodaje korporacije Raavex grupe, Park će posle rekonstrukcije imati ukupno 71 smeštajnu jedinicu, a od toga, 6 različitih tipova soba i 5 apartmana, a jedan od njih bice predsednički.

- Hotel ce imati mogućnosti i kapacitete da bude kategorizovan sa 5 zvezdica, ali još razmišljamo da li ce biti 4 ili 5 - kaže Grozdanović.

Hotel Park ce posedovati sopstveni spa centar, wellness, bazen, etno restoran, ekskluzivni restoran, wine bar, cafe poslastičaru, italijanski restoran, banket i restoran za koktele u okviru spa centra i restoran na poslednjoj etaži i četiri konferencijske sale kapaciteta 350, 80, 60 i 20 mesta.

Arhitektonski biro Miomir Živković izradio je idejno rešenje za rekonstrukciju hotela, a partnera sa kojima sarađuju na rekonstrukciji, navodi Grozdanović ima mnogo.

- Eurometal, Fluoelektro, LT inženjering rade elektro instalciju i rasvetu u hotelu, a Isomax pro termiku i hidroizolaciju. Pegasus doo Vranje i Raavex zaduženi su za enterijer, dok je stolariju izradila firma Alutim plus doo. Opremu za hotel nabavili smo od Icofina doo i Gastro opreme doo - kaže Grozdanović.
Hotel Park pre renoviranja (Foto: Shutterstock/schab)Hotel Park pre renoviranja
Hotel Park je građen od 2. juna 1936. do 31. oktobra 1937. godine, po projektu beogradskog arhitekte Aleksandra Sekulića i inženjera Dragog Vladimirovića. Vlasnik hotela je bio Kosta Stojiljković, sin poznatog niškog gvožđarskog trgovca Živka Stojiljkovića.

Hotel Park je bio jedini moderan hotel u Nišu pre, pa i posle rata. Imao je 100 kreveta, centralno grejanje, telefone po sobama, garaže, bioskop i bogatu, modernu kuhinju.

Objekat poseduje značajne istorijske vrednosti. U hotelu su okupatori tokom rata smestili oficirski klub, a u prostorijama restorana organizovali su zabave. U njemu je 3. avgusta 1941. godine izvedena akcija, bacanjem bombe u salu hotela pri čemu je ubijeno i ranjeno više nemačkih oficira.

Nekadašnji izgled hotela Park, uz planove za novi izgledNekadašnji izgled hotela Park, uz planove za novi izgled

Niš poslednjih godina postaje sve interesantnija turistička destinacija, a u prilog tome govore i podaci o konstantnom povećanju broja turista i noćenja od 2013. godine, kao i o brojnim investicijama u turizam i infrastrukturu. Opširnije o investicijama čitajte u posebnoj vesti.

Takođe, Niš bi, u narednom periodu trebalo da dobije moderan Expo centar na lokaciji Lozni kalem, kod Niške Banje. Lokacija je vlasništvo Grada Niša i planskim dokumentima upravo je predviđena izgradnja ovakvog objekta, kažu iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj za eKapiju.

Podsetimo, Grad Niš je doneo odluku da krene i u realizaciju projekta izgradnje multifunkcionalnog objekta za potrebe kulture tzv. "univerzalna dvorana" na Bulevaru Nemanjića. Nakon sprovedenog konkursa izabrano je idejno rešenje na osnovu kojeg će se graditi objekat.

Ivana Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Vesti

Kako "očistiti" vazduh u glavnom gradu - Može li Beograd da sledi primer Varšave

Da se Beograd, zajedno sa Sarajevom, Skopljem i još nekim gradovima Zapadnog Balkana često nalazi na vrhu liste po aerozagađenju to više nije nikakva novost - Beograd je čas prvi, čas treći, čas 17. na ovoj listi, ali da je u prvih 20 gradova sveta često, to znaju svi koji redovnije prate Air quality izveštaje. Međutim, i jedan od gradova u Evropskoj uniji je takođe do ove sezone jesen/zima često bio u vrhu ove liste, ali nakon

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.