Izvor: Dnevnik | Utorak, 16.07.2019.| 15:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izgradnja saobraćajnice, staza, vodovoda i kanalizacije za Naučno-tehnološki park u Novom Sadu koštaće 78,1 milion dinara

Ilustracija (Foto: Studio Peace/shutterstock.com)
Izgradnja saobraćajnice, pešačke i biciklističke staze, vodovoda i kanalizacije, kao i postavljanje javne rasvete u klopu Naučno-tehnološkog parka, čiji završetak se očekuje do kraja godine, koštaće 78.097.910 dinara, a taj posao poveren je Put-investu i preduzeću Energotehnika-južna Bačka, piše Dnevnik.

Ugovor je zaključen nakon što je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije pokrenula pregovarački postupak, pošto je ponuda Put- investa na tenderu ocenjena kao neprihvatljiva, jer je za više od 34 miliona dinara premašila procenjenu vrednost javne nabavke. Nosiocu posla je upućen poziv da dopuni ponudu i učini je prihvatljivom, odnosno da smanji cenu radova sa 112.786.584 dinara na predviđenih 78,1 milion dinara.

Prema ugovoru, izvođač ima 150 kalendarskih dana da obavi posao.

Pristup zgradi planiran je saobraćajnicom koja predstavlja produžetak ulice Veljka Petrovića. U njenom produžetku predviđeno je ukupno 16 parking mesta, kao i tri mesta za osobe sa invaliditetom. Paralelno uz parking prostor trebalo bi da bude pešačka staza, koja se pruža do bulevara Cara Lazara. Osim toga, još pet mesta za paralelno parkiranje predviđeno je sa desne strane.

U Ulici dr Ilije Đuričića, od Fruškogorske, uz put su predviđena 24 obostrana parkinga, kao i tri mesta za osobe sa invaliditetom. Na svako četvrto parking mesto predviđen je prostor za nisko zelenilo. Duž parkinga će biti obostrane pešačke staze, a paralelno sa leve strane, na metar razdaljine, predviđena je biciklistička staza. Uz objekat je planirano proširenje pešačke staze na pet metara.

Na mestu ukršatanja Ulice dr Ilije Đuričića i Veljka Petrovića projektovana je jednotračna kružna raskrsnica dužine 9,5 metara.

Za potrebe funkcionisanja Naučno-tehnološkog parka biće izgrađena i kanalizaciona i vodovodna mreža s priključcima.

Nova rasveta trebalo bi da bude usklađena sa svetiljkama i stubovima u okolnim ulicama, i prilagođena rangu saobraćajnih površina, a zbog energetske efikasnosti i dugotrajnosti predviđeno je LED osvetljenje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.