Izvor: eKapija | Utorak, 16.07.2019.| 09:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

Dom zdravlja Obrenovac dobija novo krilo do jeseni - Opremanje najnovijom opremom u toku

(Foto: Gradska opština Obrenovac)
Izgradnja novog krila D Doma zdravlja Obrenovac, za koji je kamen temeljac položen na Vidovdan prošle godine, privodi se kraju. Investicija je vredna tri miliona dinara.

– U novo krilo, ukupne površine 2.000 m2, biće smeštena hitna služba, služba za zdravstvenu zaštitu odraslih i služba za kućno lečenje. Imaćemo 14 ordinacija sa pratećim prostorijama, kao što su prostorije za intervencije. Radovi napreduju dobro, očekujemo da će do jeseni objekat biti gotov – rekao je direktor Doma zdravlja dr Obrad Isailović, a prenosi opštinski sajt.

Dodao je i da je Dom zdravlja poslao na specijalizaciju 13 doktora.

Uporedo sa radovima nabavlja se i nova oprema neophodna za rad. Kako kaže Isailović, u tu ustanovu svakodnevno pristiže neophodna oprema u vrednosti od 30 miliona dinara.

Načelnik hitne službe dr Rade Milošević objasnio je da su javne nabavke za opremu sprovedene u toku izgradnje objekta, kako bi, kada bude završen, bio potpuno opremljen. U pitanju su nameštaj, monitori, defibrilatori, aparati za veštačku masažu srca, kompjuteri, štampači, frižideri.

– To je visokosofisticirana oprema najnovije tehnologije, a svaki aparat je multifunkcionalan. Praktično sem monitoringa, to jest, prikazivanja osnovnih vitalnih funkcija pacijenata tokom boravka u našoj ustanovi, pored EKG-a aparat može da radi i merenje krvnog pritiska, zasićenost krvi kiseonikom, merenje temperature i pulsa, tako da mi sa jednim aparatom obavljamo više dijagnostičkih procedura – naglasio je Milošević.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković istakao da je važno da se ta ustanova prostorno i kadrovski ojača, dok je Miodrag Mitrović, zamenik predsednika opštine, naglasio da će objekat imati i lift i pasarelu, čime će se omogućiti veća pristupačnost.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.