NavMenu

Dom zdravlja Obrenovac dobija novo krilo do jeseni - Opremanje najnovijom opremom u toku

Izvor: eKapija Utorak, 16.07.2019. 09:25
Komentari
Podeli
(Foto: Gradska opština Obrenovac)
Izgradnja novog krila D Doma zdravlja Obrenovac, za koji je kamen temeljac položen na Vidovdan prošle godine, privodi se kraju. Investicija je vredna tri miliona dinara.

– U novo krilo, ukupne površine 2.000 m2, biće smeštena hitna služba, služba za zdravstvenu zaštitu odraslih i služba za kućno lečenje. Imaćemo 14 ordinacija sa pratećim prostorijama, kao što su prostorije za intervencije. Radovi napreduju dobro, očekujemo da će do jeseni objekat biti gotov – rekao je direktor Doma zdravlja dr Obrad Isailović, a prenosi opštinski sajt.

Dodao je i da je Dom zdravlja poslao na specijalizaciju 13 doktora.

Uporedo sa radovima nabavlja se i nova oprema neophodna za rad. Kako kaže Isailović, u tu ustanovu svakodnevno pristiže neophodna oprema u vrednosti od 30 miliona dinara.

Načelnik hitne službe dr Rade Milošević objasnio je da su javne nabavke za opremu sprovedene u toku izgradnje objekta, kako bi, kada bude završen, bio potpuno opremljen. U pitanju su nameštaj, monitori, defibrilatori, aparati za veštačku masažu srca, kompjuteri, štampači, frižideri.

– To je visokosofisticirana oprema najnovije tehnologije, a svaki aparat je multifunkcionalan. Praktično sem monitoringa, to jest, prikazivanja osnovnih vitalnih funkcija pacijenata tokom boravka u našoj ustanovi, pored EKG-a aparat može da radi i merenje krvnog pritiska, zasićenost krvi kiseonikom, merenje temperature i pulsa, tako da mi sa jednim aparatom obavljamo više dijagnostičkih procedura – naglasio je Milošević.


Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković istakao da je važno da se ta ustanova prostorno i kadrovski ojača, dok je Miodrag Mitrović, zamenik predsednika opštine, naglasio da će objekat imati i lift i pasarelu, čime će se omogućiti veća pristupačnost.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.