Izvor: eKapija | Ponedeljak, 15.07.2019.| 16:32
Izdvojite članak Odštampajte vest

Firma Raki u Prijedoru gradi pogon za proizvodnju fasadnih mreža i PVC lajsni

Ilustracija (Foto: shutterstock.com/Pavel L Photo and Video)
U Industrijskoj zoni Celpak u Prijedoru položen je kamen temeljac za izgradnju pogona preduzeća Raki, u kojem će se proizvoditi fasadne mreže i PVC lajsne.

U pitanju je novo preduzeće kojim se proširuje delatnost postojeće građevinske forme Stomil, a koja na području Prijedora radi već 19 godina, saopšteno je iz gradske uprave.

Vlasnik firme Raki Miroslav Radivojac je izjavio novinarima da će izgradnjom novog objekta proširiti postojeću proizvodnji i zaposliti nove radnike.

- Radi se o objektu površine 900 metara kvadratnih, u kojem će se proizvoditi fasadna mrežica i PVC lajsne. Ukupno zapošljavamo 15 radnika, a završetkom ovog projekta biće zaposleno još najmanje 10 radnika - dodao je Radivojac.

On se zahvalio gradonačelniku i Gradskoj upravi te Agenciji za lokalni razvoj PREDA-PD koji su podržali ovaj projekat istakavši da je zemljište na kojem gradi novi proizvodni pogon dobio po povoljnim uslovima uz rešenu kompletnu infrastrukturu.

Polaganju kamena-temeljca prisustvovao je i gradonačelnik Prijedora. Milenko Đaković ne krije zadovoljstvo činjenicom da je broj novoosnovanih preduzeća u Industrijskoj zoni Celpak sve veći.

- Ovo je peti kamen-temeljac u Industijskoj zoni. Ovde se završava objekat Kolektor, tu je MM plastik, koji planira proširiti poslovni prostor, postavili smo kamen-temeljac za firmu Edna metalworking što uz ovaj novi najavljeni pogon predstavlja mogućnost za nova zapošavanja - potvrdio je Đaković.

Završetak radova na izgradnji pomenutog pogona očekuje se sredinom iduće godine. Vrednost investicije je 500.000 KM (250.000 EUR).
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.