Izvor: Tangosix | Ponedeljak, 15.07.2019.| 15:17
Izdvojite članak Odštampajte vest

Predstavljen novi direktor komercijale i strategije Air Serbia Jirži Marek, od danas kompanija počinje da leti iz Niša

Srpska nacionalna avio-kompanija danas je najavila početak letova iz svoje nove baze aerodroma Konstanin Veliki, iz Niša. Prvi let kompanije biće JU 1356 za Nirnberg.

U jutrošnjem saopštenju kompanija zvanično predstavila svoje najbitnije inostrano kadrovsko pojačanje do sada. U pitanju je novi direktor za komercijalu i strategiju (takođe nova titula) Jirži Marek. Marek je po svemu sudeći jedan od najiskusnijih kadrova koji se pridružio Air Serbia budući da je do sada obavljao funkcije u komercijali, prodaji, dodatnim prihodima i alijansama u Alitaliji, LOT-u, Malevu i ČSA.

Inauguracionim letom JU 1356 za Nirnberg, avionom erbas A319, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije počeće uspostavljanje saobraćaja Air Serbia sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu. Let sa drugog po veličini aerodroma u Srbiji jedan je od 12 koji su planirani u narednom periodu. Time će jug Srbije biti povezan sa Bavarskom dva puta nedeljno tokom cele godine.

- Veoma nas raduje što spajamo Niš sa Nirnbergom, novom destinacijom u Nemačkoj i prvom ka kojoj ćemo leteti sa juga Srbije. Današnjim letom, aerodrom Konstantin Veliki i zvanično, uz Aerodrom Nikola Tesla, postaje baza za naše avione. Uvereni smo da će bolje veze sa Nemačkom doprineti jačanju komercijalne i turističke aktivnosti između naših zemalja - izjavio je Jirži Marek.

Tokom naredna dva dana nacionalni avio-prevoznik uspostaviće redovne linije sa niškog aerodroma ka Bolonji, Hanoveru, Tivtu, Geteborgu i Frankfurtu (Han), a tokom prva tri dana avgusta i ka Ljubljani, Budimpešti, Fridrihshafenu, Salcburgu, Rimu i Karlsrueu.

Air Serbia iz Niša leti na osnovu rezultata međunarodnog tendera za linije od javnog značaja koji je raspisala Vlada Srbije, a kojim je omogućeno povezivanje deset okruga u Srbiji sa šest zemalja Evropske unije i Crnom Gorom, navodi se u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.