NavMenu

Turske kompanije pregovaraju o preuzimanju crnogorskih aerodroma

Izvor: seebiz.eu Ponedeljak, 15.07.2019. 11:15
Komentari
Podeli
Aerodrom Tivat (Foto: YouTube/screenshot)Aerodrom Tivat
Turske kompanije pregovaraju sa crnogorskom vladom o koncesionom aktu za upravljanje crnogorskim aerodromima, rekla je ambasadorka Turske u Crnoj Gori Songul Ozan. Ona je istakla da je sve veći broj investitora iz te zemlje koji žele da ulažu u Crnu Goru.

Iako Vlada još nije pripremila koncesioni akt za valorizaciju crnogorskih aerodroma, interesovanje inostranih investitora već postoji. Pojedine turske kompanije spremne su da preuzmu upravljanje aerodromima u Podgorici i Tivtu, potvrdila je Ozan.

- Pripreme traju već dugo. Postoje pregovori turskih investitora sa crnogorskim institucijama. To su prestižne profesionalne kompanije koje su prepoznatljive u svetu kao dobri i profesionalni investitori. Svakako, odluka Vlade će biti u zakonodavnim okvirima, ali mi očekujemo pozitivan ishod - kazala je ambasadorka.

Ekonomski odnosi između Crne Gore i Turske su dobri. Iz godine u godinu, kaže Ozan, robna razmena je u konstantnom porastu.

- Povećali smo izvoz u prošloj godini za 48%. Takođe, podržavamo i izvoz iz Crne Gore u Tursku, jer želimo da obe zemlje imaju korist. Imamo jako ozbiljne investicije u Crnoj Gori u sektorima građevinarstva, turizma i bankarstva - ističe ona.


Turski investitori se najviše interesuju za zdravstvo, turizam i građevinarstvo. Zvanična statistika pokazuje da u Crnoj Gori postoji oko 2.600 privrednih društava čiji su osnivači državljani Turske.

- Većina njih nije još aktivna i pretpostavljamo da je aktivnih kompanija oko 300-400. Ono što hrabri turske investitore da dolaze u Crnu Goru jeste to što je vaša zemlja na putu ka Evropskoj uniji i Crna Gora je članica NATO saveza. To je politički stabilna zemlja i zato su naši investitori zainteresovani da ulažu kod vas - kaže Ozan.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.