NavMenu

Stari savski most bi mogao da bude izmešten na Ušće i korišćen kao skulptura - Beograđani će glasanjem odlučiti o tri projekta

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 15.07.2019. 08:33
Komentari
Podeli
Stari savski most - buduća skulptura? (Foto: Ozgur Guvenc/shutterstock)Stari savski most - buduća skulptura?
Za tri gradska projekta sledećeg meseca će biti organizovane ankete u kojima će učestvovati građani, piše Politika.

O sudbini Starog savskog mosta, lokaciji na Trgu republike koju zauzima tržni centar Staklenac i sadržajima koji će oplemeniti budući linearni park od Beton hale do Pančevačkog mosta, izjasniće se građani Beograda, a njihove želje neće biti ignorisane, rekao je za taj list gradski urbanista Marko Stojčić.

Prema pisanju Politike, glasanje će biti sprovedeno ili na portalu grada ili na namenski napravljenoj stranici na Fejsbuku, a učesnici ankete, osim pitanja, imaće i grafički prikaz i orijentacionu vrednost svakog projekta.

- Građani će odlučiti da li će tramvajski most biti preseljen u Blok 70 kao veza sa Adom Ciganlijom ili će hteti da ga izmestimo na Ušće i koristimo kao skulpturu u kojoj će se naći ugostiteljski i kulturni sadržaji. U anketi, na Trgu republike ćemo ponuditi 10 kulturnih namena za objekat koji bi trebalo da se gradi, a pet ideja sa najviše glasova naći će se u budućem zdanju. Beograđani će izabrati 10 sadržaja za linijski park, prostor izmedu Beton hale i Pančevačkog mosta, a 10 arhitektonskih timova koji budu projektovali taj park moraće da uvaže predloge anketiranih građana - naveo je Stojčić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.