Izvor: Tanjug | Nedelja, 14.07.2019.| 16:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

U put do manastira Ravanica uloženo 85 miliona dinara - Sledi rekonstrukcija deonice Senje-Ravanica

Ilustracija (Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)
Put između Ćuprije i srednjovekovnog manastira Ravanice, čija je rekonstrukcija počela lane, biće nastavljen rekonstrukcijom deonice Senje – Ravanica.

Vrednost radova je 85 miliona dinara.

Projekat je odborilo JP "Putevi Srbije", a radovi treba da budu završeni do kraja godine, izjavio je danas (u nedelju, 14. jula 2019.) novinarima predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

- Kroz selo će biti napravljen moderan put, projektom je predviđena izgradnja dva parking mesta za autobuse i putnička vozila, a radiće se i jedna staza koja će povezivati ta dva parkinga - objasnio je Erić.

- Ovim želimo da unapredimo verski turizam, a u okviru te ideje je i izgradnja spomenika knezu Lazaru u Ćupriji, čiji ćemo postament završiti ove godine, a kompletan spomenik naredne godine - naveo je Erić.

Reč je o regionalnom putu u dužini od oko sedam kilometara, a deonica od naplatne rampe u Ćupriji do Senja kroz Dobričevo je završena lane.

Asfaltni deo kolovoza je proširen na šest metara bez bankina s obe strane, a asfalt je u dva sloja, rekao je Erić.

Radove je izvodilo Preduzeće "Putevi" Kragujevac.

Manastir Ravanica je zadužbina kneza Lazara, u kojoj počivaju i mošti kneza, i novi, rekonstruisani put će mnogo značiti onima koji posećuju pojedinačno ili u grupama ovu srpsku svetinju, a njih je iz godine u godinu sve više, ocenio je Erić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.