Izvor: eKapija | Petak, 12.07.2019.| 12:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

Bosman gradi u Hadžićima dva logistička centra vredna 8 mil KM - Završetak objekata za kompanije DB Schenker i Express One planiran krajem 2019.

Express One logistički centar
Sarajevski Bosman krenuo je izgradnju dva velika logistička centra u Industrijskoj zoni Boce u Hadžićima vredna oko 8 mil KM. Kako su rekli za eKapiju, centri se grade za dve firme iz EU.

- Nakon uspešne izgradnje objekata za kompanije DHL, Teknoxgroup BH i MC Bauchemie, slede dva nova - za DB Schenker i Express One. To će biti logistički centri koji još nisu viđeni na našim prostorima, sa kvalitetnom i modernom opremom i izgledom. Logistički centri će biti smešteni jedan pored drugog - dodao je za eKapiju direktor Bosmana Sunija Jahić.

Oba objekta se nalaze na površini od 20.000 m2 u centru industrijske zone.

- Logistički centar kompanije DB Schenker će imati skladišni prostor sa oko 4.000 m2 i kancelarijski od 600 m2 i ukupno 8.000 m2 manipulativnog prostora sa mestima za parking i zelenom površinom. Logistički centar austrijske pošte, Express One, sadrži skladišni i kancelarijski prostor površine oko 3.000 m2, kao i manipulativni prostor sa parkingom i zelenim površinama od 8.000 m2.

Jahić ističe da se, ako bude sve išlo po planu, završetak radova očekuje krajem 2019. godine, kada će biti i svečano otvaranje ova dva velika logistička centra.

DB Schenker logistički centar
- Izgradnja navedena dva objekta predstavlja jedinstvenu priliku za razvoj i širenje Industrijske zone Boce, kao i za zapošljavanje stanovnika Hadžića i okolnih mesta - kaže nam Jahić.

Prva reciklaža građevinskog otpada u BiH

Bosman trenutno radi na nekoliko velikih projekata kao što je izgradnja kružnog toka u Vogošći, radovi na Trebevićkoj žičari, rekonstrukcija Ulice Stara Pruga Osik, sanacija železničke pruge na relaciji Zavidovići-Kakanj, zatim izgradnja dečijeg igrališta i sportskog terena sa popratnim sadržajima u sportskom centru Safet Zajko, spoljno uređenje objekata Robot i Begex u Hadžićima i mnogi drugi.

- U isto vreme pokrenut je projekat za reciklažu građevinskog otpada, koji će biti prvi u BiH. Na ovaj korak menadžment se odlučio nakon što je ustanovio da se građevinski šut ne procesuira na najbolji mogući način za ljude i okolinu, već se zbog njega stvaraju divlje deponije koje iz dana i dana postaju sve veće. Bosman će biti prva firma u BiH koja je nabavila potrebnu opremu i pokrenula proces reciklaže građevinskog otpada - dodao je Jahić za eKapiju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.