NavMenu

Sistem zvučnih pregradnih zidova štiti od buke i zadovoljava sve kriterijume koji važe u Srbiji

Izvor: eKapija Petak, 12.07.2019. 10:48
Komentari
Podeli
Jelena StanojevićJelena Stanojević
Da buka narušava kvalitet života, eKapija je već pisala, a stručnjaci se trude da ova tema bude sve prisutnija. To je bila i misija kompanije Xella, koja je u restoranu Savanova predstavila svoja rešenja ovog problema.

- Zvuk je goruća tema, a u poslednje tri godine priča o ovoj temi je uzela maha. To je interesantna tema projektantima, ali i izvođačima, investitorima i krajnim kupcima, koji su sada potpuno osvešćeni i koji se razumeju u materijale, znaju od čega im je zgrada zidana, toplotne koeficijente, debljine termoizolacionih ploča i tako dalje - rekla je za eKapiju Jelena Stanojević, arhitekta i menadžer proizvoda u kompaniji Xella.

Dodala je da se kompanija sada bavi sistemom zvučnih pregradnih zidova, koji se sastoje iz bloka, maltera i termoizolacione ploče. Time zadovoljaju kriterijume koji važe u Srbiji, a to su: Pravilnik o energetskoj efikasnosti, akustika u zgradarstvu i otpornost prema požaru, jer su svi materijali A1 klase negorivosti.

- Važno je odabrati objekat, koji je sagrađen od blokova koji su sačinjeni od prirodnog mineralnog sastava, koji dodatno povećavaju komfor i štede vreme i novac. Zato YTONG fono blokovi, SILKA blokovi i Multipor mineralne termoizolacione ploče zajedno pružaju najefikasniju zvučnu izolaciju između dva stana, između stana i hodnika i unutar samog stana, na primer, između dve sobe - rekla je Stanojevićeva.

Prezentacija je održana u SavanoviPrezentacija je održana u Savanovi


Dodala je da su najbitnije prednosti ovog koncepta to što čuva zdravlje ljudi, olakšava izbor materijala svim profesionalcima u fazi projektovanja i prilagođava se različitim potrebama i pozicijama za izolaciju.

- Kada se o zvučnoj izolaciji ne vodi računa u procesu projektovanja i u procesu same materijalizacije objekta dešava se da sagradite objekat, da krajnji kupac kupi stan, plati mnogo da bi živeo udobno i lepo, a potom može da čuje komšiju. Zbog toga smo mi ove sisteme i namenili projektantima, koji će bez ikakve bojazni moći da stave u projekat. Takođe, investitor može da prezentuje krajnjem korisniku i da objekat time dobije dodatnu vrednost - zaključila je Jelena Stanojević.

Aleksandra Kekić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.