Izvor: Vino.rs | Petak, 12.07.2019.| 09:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Boba Živojinović i Aleksandar Vinčić, suvlasnici vinarije Vista Hill, kreću u pohod na SAD i Kinu

Ilustracija (Foto: Shulevskyy Volodymyr/shutterstock.com)
Vinarija iz Šida Vista Hill održala je turneju po najekskluzivnijim hotelima, restoranima, klubovima Hrvatske i Slovenije, ali i onim koji spadaju u red prikrivenih bisera, poznatih samo vrhunskim hedonistima kakvi su Slobodan Boba Živojinović i Aleksandar Vinčić Vinča, suvlasnici pomenute vinarije.

Predstavili su Rose Premium Vista Hill od sorte pino noar, White Selection 2017, koji je kupaža graševine, rajnskog rizlinga i traminca, ekstremno kompleksna graševina White Reserve 2012, gastronomski hit merlo Red Selection 2017 i kupaža kabernea i merloa Red Reserve 2010.

Posebno se istaklo vino boje lososa, idealan aperitiv, koje se do nedavno nazivalo Bobo Rosea, a sad nosi naziv Rose Premium.

Dok Boba Živojinović ističe Rose Premium, kao i činjenicu da su među prvima u Srbiji, pa i regionu, smogli hrabrost da krenu putem modernog rozea boje lososa, Vinča podvlači da je graševina pokazala da i posle pet godina može da bude fantastična, čime su otvorili oči drugim fruškogorskim vinarima koji sad redom kreću da ostavljaju nekoliko hiljada boca ove sorte iz svake berbe. Naravno, uz napomenu da nisu svi vinogradi isti, a da je njihov u Šidu ipak pola veka star, što bitno utiče na vino.

Boba Živojinović je objasnio svoju sopstvenu bezgraničnu energiju i naklonost ka hedonizmu rečima:

- Ljubav prema životu, prijateljima, gde je porodica na prvom mestu, a potom su tu i hrana, piće, sve ono što je deo svakodnevnog života.

To je pre nekoliko godina spojeno sa vinom iz tadašnje vinarije Molovin, da bi danas od Crne Gore do Slovenije kružila priča o vinariji Vista Hill. Pa i dalje, jer vina kreću u SAD, a Boba u Hong Kongu cilja na Kinu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.