Izvor: Cafe Del Montenegro | Četvrtak, 11.07.2019.| 10:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Traže se izvođači radova za izgradnju nacionalne Kuće maslina u Baru

Ilustracija (Foto: Yulia Grigoryeva/shutterstock.com)
Uprava javnih radova objavila je tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju Kuće maslina u Baru, na koji zainteresovane kompanije ponude mogu dostavljati do 31. jula.

Kako je saopšteno iz Uprave javnih radova, projekat je vredan milion evra, a novac je Vlada obezbedila kapitalnim budžetom.

- Kuća maslina će se, u skladu sa urbanističkim planom Opštine Bar, nalaziti u Starom Baru. Njena ukupna površina, kako je zamišljeno rešenjem projektantske kuće Arhing Inženjering, biće blizu 1.100 m2. Projektovana je kao administrativni i edukativni centar, koji će ujedno biti središte raznih manifestacija, među kojima i tradicionalne Maslinijade - navode u Upravi.

Objekat će, dodaju, sadržati i manji pogon za preradu maslina, koji će biti otvoren za sve crnogorske maslinare i zainteresovane turiste, kako bi mogli da vide kompletan proces dobijanja ulja.

- Osim značajnog unapređenja uslova za rad crnogorskih maslinara i predstavljanje proizvoda vrhunskog kvaliteta, očekuje se da će Kuća maslina biti veoma atraktivna i za mnogobrojne strane turiste i posetioce, čime će postati deo turističke i kulturne ponude Bara i Crne Gore - uvereni su u Upravi javnih radova.

Više o ovom tenderu možete videti OVDE.

Podsećamo, prethodni postupak javne nabavke za izbor najpovoljnijeg izvođača radova, koji je objavljen u decembru prošle godine, obustavljen je nedavno jer nije bilo ispravnih ponuda. Kompletan postupak javne nabavke za izradu tehničke i pripremu tenderske dokumentacije realizuje Uprava javnih radova.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.