Izvor: RTV | Sreda, 10.07.2019.| 13:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Sredom i subotom besplatne pešačke ture u Subotici i na Paliću

Turistička organizacija Subotice ovog leta organizuje besplatne pešačke ture i za meštane i za turiste, kako bi ih upoznala sa najvećim znamenitostima ovog grada i Palića.

Plava fontana je mesto okupljanja i polazak zainteresovanih, koji sredom od 10 i subotom od 13 sati imaju mogućnost da krenu na besplatnu pešačku turu kroz centar grada. Uz pratnju licenciranog vodiča na srpskom, mađarskom i engleskom jeziku, mogu da čuju zanimljive priče o najznamenitijim građevinama Subotice.

- Naš grad je poznat, pre svega, po stilu mađarske secesije, a isto tako po stilovima baroka i klasicizma, pa tako, što se tiče arhitekture, ima jako puno toga da ponudi. Naravno, tu su i brojni prateći sadržaji i objekti koji će, kao i do sada, pružiti dodatne usluge turistima - kaže Boris Tot, turistički vodič.

Gradska kuća, jedno od arhitektonskih čuda Srbije, Gradska biblioteka koju stameno podupiru Atlasi, prelepa palata arhitekte Ferenca Rajhla, zgrada Narodnog pozorišta, obnovljeno zdanje sinagoge, katedrala svete Terezije Avilske, Franjevačka crkva i pravoslavna crkva svetog Vaznesenja Gospodnjeg. To je samo deo znamenitosti koje zainteresovani maju prilike da obiđu u besplatnim pešačkim turama.

- Cilj je, naravno, što bolje predstavljanje i zadržavanje samih turista u našem gradu. Ponuda besplatnih pešačkih tura kroz centar Subotice i na Paliću svakako će doprineti da turisti produže svoj boravak u našem gradu- rekao je Aleksandar Medaković, direktor Turističke organizacije Subotice.

Na Paliću, meštani i turisti mogu da obiđu Veliku terasu, "Sovinu kulu" kod koje je Lajoš Vermeš organizovao prve Palićke olimpijske igre, kao i Ženski štrand i Letnju pozornicu, na kojoj će i ovoga jula biti održan Festival evropskog filma.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.