NavMenu

Planirano deset isključenja na Moravskom koridoru

Izvor: Novosti Sreda, 10.07.2019. 09:09
Komentari
Podeli
(Foto: Milos Muller/shutterstock.com)
(Ilustracija) Moravski koridor je prvi autoput koji će povezati Srbiju iznutra. Spojiće Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak. Ipak, precizna trasa još nije utvrđena u čitavoj dužini.

Završen je i prihvaćen idejni projekat za deonicu Pojate-Kruševac, a u toku je stručna kontrola za deo Adrani-Mrčajevci i Mrčajevci-Preljina. Idejni projekat za deo od Kruševca do Adrana još se radi, jer se odustalo od prvobitne trase.

Rade se i izmene Prostornog plana infrstrukturnog koridora Pojate-Preljina. Neophodno je regulisati korito Zapadne Morave, kako bi se sprečilo plavljenje budućeg autoputa.

- Usvajanje izmena očekuje se u septembru, a do kraja oktobra završetak izrade idejnog projekta - rekli su iz Ministarstva građevinarsta za današnje Novosti.

Stanovnici Mrčajevaca će kao vezu sa Moravskim koridorom koristiti petlju Preljina u naselju Konjevići. Na koridoru su planirane petlje kod: Preljine, Adrana, Kraljeva, Vrnjačke Banje, Trstenika, Velike Drenove, Kruševca, Ćićevca i Pojata. Deset isključenja će se zvati: Ćićevac, Kruševac istok, Kruševac zapad, Velika Drenova, Trstenik, Vrnjačka Banja, Vrba, Kamidžora, Adrani i Preljina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.