Izvor: eKapija | Sreda, 10.07.2019.| 08:40
Izdvojite članak Odštampajte vest

POWERCHINA gradi toplodalekovod Obrenovac-Novi Beograd - Potpisan Aneks ugovora sa kineskom kompanijom

Ilustracija (Foto: Martin Lisner/shutterstock.com)
Jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u Gradu Beogradu – projekat izgradnje toplodalekovoda Obrenovac–Novi Beograd je u pripremnoj fazi realizacije, a sa kineskom kompanijom Power Construction Corporation of China (POWERCHINA), odabranim izvođačem radova, potpisan је Aneks ugovora o izgradnji toplodalekovoda Obrenovac–Novi Beograd, čime su stvorene mogućnosti za početak ugovaranja kredita za finansiranje projekta, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Aneks ugovora danas su u Starom dvoru potpisali gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, v.d. direktora Javnog komunalnog preduzeća Beogradske elektrane Rade Basta i zvanični zastupnik za Srbiju preduzeća Power Construction Corporation of China Jang Bo, prenosi Beoinfo.

Radojičić je naveo da projekat napreduje u skladu sa planiranom dinamikom i da je u toku postupak eksproprijacije zemljišta.

– Stvaraju se svi neophodni preduslovi za započinjanje radova. Realizacijom ovog projekta, odnosno preuzimanjem energije iz Obrenovca, Grad Beograd obezbediće stabilno i ekološki prihvatljivije snabdevanje, što je izuzetno važno – istakao je Radojičić.

Podsetimo, Vlada Srbije je u maju 2019. formirala Radnu grupu za realizaciju projekta "Izgradnja beogradskog metroa", čiji je zadatak da s kineskom kompanijom Power Construction Corporation of China (POWERCHINA) pripremi prihvatljiva tehnička, komercijalna i finansijska rešenja za realizaciju ovog projekta.

Power Construction Corporation of China je kinesko državno preduzeće osnovano u septembru 2011. godine udruživanjem 14 provincijskih, opštinskih i regionalnih preduzeća, a u posebnoj vesti pročitajte više o ovoj kompaniji.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.