Izvor: eKapija | Utorak, 09.07.2019.| 14:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ljubovija spremna za Drinsku regatu - Investicije u turizam privlače rekordan broj gostiju (VIDEO)

(Foto: TO Ljubovija)
Svake druge subote jula tradicionalno se održava Drinska regata u Ljuboviji. Ovo je najduža regata u Evropi (40km), koja za plovni put ima najlepši deo drinske doline i ove godine biće održana 13. jula 2019.

Drinska regata u Ljuboviji ima tradiciju od gotovo dve decenije, a osim samog spusta niz jednu od najčistijih reka u Evropi, manifestaciju Drinska Regata prate bogati zabavni, kulturni i sportski sadržaji.

Takođe, sve više učesnika želi da boravi u seoskim domovima, uživa u prirodi i zdravoj hrani koju domaćini u Azbukovici mogu da ponude. To su seoski domovi pored Drine (Uzovnica, Crnča, Lonjin, Vrhpolje, Trešnjica, Drlače) i u planinskim selima (Gornje Košlje).

- Ove godine smo pripremili zaista atraktivan prateći kulturni, zabavni i sportski program. Na programu su turniri u fudbalu, basketu, stonom-tenisu i šahu, nastupi kulturno-umetničkih društva, pozorišne predstave za decu i odrasle. Centralno mesto u pratećim sadržajima čine koncerti Riblje čorbe, Željka Joksimovića i Stevana Andjelkovića. Na sve događaje ulaz je besplatan, kao i kotizacija čamaca za sam spust niz Drinu. I vremenska prognoza za 13. jul je veoma povoljna, tako da se nadamo možda i rekordnom broju posetilaca - kaže v.d. direktora Turističke organizacije Jelena Tešić.

Kada su u pitanju smeštajni kapaciteti, Opština Ljubovija u poslednje vreme beleži napredak, kažu iz TO Ljubovija.

Osim spomenutih kategorisanih objekata seoskog turizma, čiji se broj stalno povećava, tu je i hotel Drinska lasta, zatim etno selo Vrhpolje, etno selo Bok i drugi turistički objekti. Takođe, u toku je izgradnja hotela i tradicionalnih vajata u selu Vrhpolje.


Drinska regata je 2014. godine u Privrednoj komori Srbije proglašena za najbolju Turističku manifestaciju u Srbiji.

I. M.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.