NavMenu

Ljubovija spremna za Drinsku regatu - Investicije u turizam privlače rekordan broj gostiju (VIDEO)

Izvor: eKapija Utorak, 09.07.2019. 14:11
Komentari
Podeli
(Foto: TO Ljubovija)
Svake druge subote jula tradicionalno se održava Drinska regata u Ljuboviji. Ovo je najduža regata u Evropi (40km), koja za plovni put ima najlepši deo drinske doline i ove godine biće održana 13. jula 2019.

Drinska regata u Ljuboviji ima tradiciju od gotovo dve decenije, a osim samog spusta niz jednu od najčistijih reka u Evropi, manifestaciju Drinska Regata prate bogati zabavni, kulturni i sportski sadržaji.

Takođe, sve više učesnika želi da boravi u seoskim domovima, uživa u prirodi i zdravoj hrani koju domaćini u Azbukovici mogu da ponude. To su seoski domovi pored Drine (Uzovnica, Crnča, Lonjin, Vrhpolje, Trešnjica, Drlače) i u planinskim selima (Gornje Košlje).

- Ove godine smo pripremili zaista atraktivan prateći kulturni, zabavni i sportski program. Na programu su turniri u fudbalu, basketu, stonom-tenisu i šahu, nastupi kulturno-umetničkih društva, pozorišne predstave za decu i odrasle. Centralno mesto u pratećim sadržajima čine koncerti Riblje čorbe, Željka Joksimovića i Stevana Andjelkovića. Na sve događaje ulaz je besplatan, kao i kotizacija čamaca za sam spust niz Drinu. I vremenska prognoza za 13. jul je veoma povoljna, tako da se nadamo možda i rekordnom broju posetilaca - kaže v.d. direktora Turističke organizacije Jelena Tešić.

Kada su u pitanju smeštajni kapaciteti, Opština Ljubovija u poslednje vreme beleži napredak, kažu iz TO Ljubovija.

Osim spomenutih kategorisanih objekata seoskog turizma, čiji se broj stalno povećava, tu je i hotel Drinska lasta, zatim etno selo Vrhpolje, etno selo Bok i drugi turistički objekti. Takođe, u toku je izgradnja hotela i tradicionalnih vajata u selu Vrhpolje.


Drinska regata je 2014. godine u Privrednoj komori Srbije proglašena za najbolju Turističku manifestaciju u Srbiji.

I. M.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

U Rakovici u planu novi sportsko-rekreativni kompleks na 20.000 m2 - Moguća gradnja bazena, terena, akva parka...

Na području između trase železnice, Ulica Sretena Popovića, 13. oktobra i obilaznice oko Beograda u Rakovici, predviđena je izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa, umesto ranije planiranih privrednih zona, vidi se iz Plana detaljne regulacije za ovo područje, koji je beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio na rani javni uvid. Povod za novi plan, kako se navodi, predstavlja inicijativa gradske opštine Rakovica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.